• 瀏覽: 18,931
  • 回覆: 192
  • 追帖: 1
+6
只要是CDMA的領域,無論是2,3,4,5G,都無法繞過高通,蘋果都要乖乖俾錢高通,何況垃圾華為?

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-6-30 04:35 PM 發表

領軍? 領咩軍? 核心技術都在高通手上
你問高通點解要由圍堵變合作先。吹水唔使打稿。睇返咁多鞭屍留言而家明蠢唔係問題,又蠢又唔認仲要作大個下無得救。哩個主題好精彩,施捨個讚俾你

言出必行,已施捨

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-6-30 04:43 PM 發表
只要是CDMA的領域,無論是2,3,4,5G,都無法繞過高通,蘋果都要乖乖俾錢高通,何況垃圾華為?
只有做慣無本生意D人先至以為生產係唔使用錢

引用:
原帖由 花郎 於 2019-6-30 04:46 PM 發表

你問高通點解要由圍堵變合作先。吹水唔使打稿。睇返咁多鞭屍留言而家明蠢唔係問題,又蠢又唔認仲要作大個下無得救。哩個主題好精彩,施捨個讚俾你 ...
真係低級紅

商業嚟講合作永遠好過對抗,蘋果都同高通達至最終和解齊齊合作出5g喇,但要講5g專利的舉足輕重部份就必定非高通擁有嘅專利莫屬,正如一部車,引擎或電子系統嘅專利才是最重要,亦係設計一部車時嘅主要考慮因素,高通的專利大多是引擎部份,華為的所謂專利就係車嘅其他剩餘部份,如車轆車軸低盤甚至外形部份,可以話好重要但又可以話唔重要,但最賺錢嘅一定係引擎部份

引用:
原帖由 2015627 於 2019-6-30 04:52 PM 發表

只有做慣無本生意D人先至以為生產係唔使用錢
專利版權需要乜野生產成本?  你混淆咗研發成本同生產成本喇

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-6-30 05:21 PM 發表

真係低級紅

商業嚟講合作永遠好過對抗,蘋果都同高通達至最終和解齊齊合作出5g喇,但要講5g專利的舉足輕重部份就必定非高通擁有嘅專利莫屬,正如一部車,引擎或電子系統嘅專利才是最重要,亦係設計一部車時嘅主要考慮因素,高通的專利大多是引擎部份,華為的所謂專利就係車嘅其他剩餘部份,如車轆車軸低盤甚至外形部份,可以話好重要但又可以話唔重要,但最賺錢嘅一定係引擎部份 ...
你答我而家全世界鋪設5G係邊間得啦。高通搞得掂華為使咩告合作多年既蘋果來向華為示好。好多人排隊鞭屍我知你好忙,慢慢覆

引用:
原帖由 花郎 於 2019-6-30 05:28 PM 發表

你答我而家全世界鋪設5G係邊間得啦。高通搞得掂華為使咩告合作多年既蘋果來向華為示好。好多人排隊鞭屍我知你好忙,慢慢覆
井底之蛙,得閒去睇下高通5g同華為5g嘅技術和專利有咩分別先再講喇

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-6-30 05:33 PM 發表

井底之蛙,得閒去睇下高通5g同華為5g嘅技術和專利有咩分別先再講喇
你咪長命D睇下囉,間中發下華為死硬,中國崩潰來安慰下自己。幾唔甘心都好,唔好去跳樓。大家少個笑源

看看誰先亡

樓主。。華為仲未死喎

技術可以落後、但並不代表追趕不上、並不代表永遠落後、
難道說你是文盲,你的子孫後代永遠都是文盲?
無論差距多少,重要的是要有一顆敢於拼搏進取的決心和毅力、

反觀樓主,說著風涼話,滿足自己意淫的心態、是在是可憐、可悲!

引用:
原帖由 男E 於 2019-5-22 11:48 PM 發表
如果唔亡呢?
樓主表演自焚

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]