• 瀏覽: 9,259
  • 回覆: 224
+5
引用:
原帖由 kglam98 於 2019-5-26 02:29 PM 發表

段片講你就信咪「人雲亦雲」
咩香港唔係係鴉片戰爭失嘅咩?
港督你有份選?

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-5-26 06:54 PM 發表

咩香港唔係係鴉片戰爭失嘅咩?
港督你有份選?
係通商戰爭

英國政府係民選政府就得,唔使選港督

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-5-26 07:15 PM 發表

係通商戰爭

英國政府係民選政府就得,唔使選港督
係狗先會答通商戰爭。鴉片通商?
當然唔使選港督?
指派丫嘛!

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-5-26 08:10 PM 發表

係狗先會答通商戰爭。鴉片通商?
當然唔使選港督?
指派丫嘛!
笑死,只有狗先不看事實,只吠影

大淸有打鴉片稅架,你唔知架

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-5-27 12:47 AM 發表

笑死,只有狗先不看事實,只吠影

大淸有打鴉片稅架,你唔知架
咁你唔去食鴉片,你反咩都可以。咁嘅說話都講得出,你仲係唔係人?
討論講咩都可以,但用呢樣嘢嚟講就覺得你有問題。
你而家唔係侮辱我,係侮辱你自己。有納稅就可以侵略?
難怪美國佬殺土著搶奪土著土地,呢種叫先民主。

全帖再賤嘅土狗無一個比得上你。

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-5-27 07:29 AM 發表

咁你唔去食鴉片,你反咩都可以。咁嘅說話都講得出,你仲係唔係人?
討論講咩都可以,但用呢樣嘢嚟講就覺得你有問題。
你而家唔係侮辱我,係侮辱你自己。有納稅就可以侵略?
難怪美國佬殺土著搶奪土著土地,呢種叫先民主。

全帖再賤嘅土狗無一個比得上你。 ...
我講事實啫!咁即係你唔知啦

當時鴉片只係藥,連英國人都可以公開賣,而吸食鴉片既煙槍都係中國人發明。你知唔知?

人地英國人只當鴉片係藥,有病先食,而大清人卻為咗玩去食。你怪得邊個呀

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-5-27 08:19 AM 發表

我講事實啫!咁即係你唔知啦

當時鴉片只係藥,連英國人都可以公開賣,而吸食鴉片既煙槍都係中國人發明。你知唔知?

人地英國人只當鴉片係藥,有病先食,而大清人卻為咗玩去食。你怪得邊個呀 ...
咁你去食藥啦!
用藥去侵略。
邊個民主國家會咁做。
咪得英國囉!我講嘅係事實。

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-5-27 08:47 AM 發表

咁你去食藥啦!
用藥去侵略。
邊個民主國家會咁做。
咪得英國囉!我講嘅係事實。
你連基本歷史事實你都不尊重,可見閣下人品非常低下,專講假話。我恥與閣下為伍,我現在我宣布將你列入我的黑名單

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-5-27 08:53 AM 發表

你連基本歷史事實你都不尊重,可見閣下人品非常低下,專講假話。我恥與閣下為伍,我現在我宣布將你列入我的黑名單
無問題喎!
隨便。
土狗多一隻唔多,小一隻唔小。
絕無問題。

https://www.youtube.com/watch?v=SuBTNety2vY
輸出毒品嚟呃錢毒害中國人,仲要借意攻打中國!係鬼佬先至會咁毒!
支持英國佬果啲洋狗敗類,更加人人喊打!

港英政府有比過你嗎?

就算一家幾口都唔易有民主

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-5-21 06:43 發表

點先叫民主?
係唔係一人一票就真係民主?

美國嘅民主就係掠奪。
臺灣嘅民主犧牲咗民生。
盲目式民主,為咗民主可以放棄公義?可以放棄引導殺人犯? ...
無法駕御民粹嘅民主就係暴政
當年德國嘅希特拉就係民主(民粹)嘅產物。

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-5-22 10:08 AM 發表

我有唔承認咩?
已經講咗有人嘅地方就有貪腐。除非你唔係人啦。
樓主,算啦,貪污到到都有,大到國家基建招標,各國企業都會賄賂中間人去做事,美國軍火商都有賄賂外國中間人說服國會買美制武器,細到落樓下飲茶比少少錢就好快有位坐,係有人覺得大陸人貪就唔正常,白人貪佢地就覺得正常,總之大陸做咩都錯,唔比進步

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]