• 瀏覽: 19,230
  • 回覆: 294
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 tcell 於 2019-5-28 12:36 PM 發表

這是你的處境,深表同情。在wechat的市場角度,line和whatsapp的數量可以不計(太少量)
不是你用的那個世界就代表世界。
咁係咪唔好同唔用wechat既人做生意?
唔同唔用wechat 既人做朋友先啱?

其實坊間有好多app都比google 好,例如google map 同 google translate 就愈來愈差。

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-5-21 12:27 PM 發表
等住睇中共塘水滾塘魚,等收皮
習狗唔死都無用
系咁易早就被美蘇生吞啦。

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2019-5-28 08:28 AM 發表

5G真係明顯將科技帶入生活既技術
令人可以在日常生活中即時連接AI服務既連結

而講返你提果個APPS
類似功能其實google translate都做到
只係效果並不理想 ...
5g是開展人類智能科技重要一環.日本已經有短片介紹5g如何服務進入人類生活.例如幾千公里的遙距手術.即時世界翻譯.即時共享所見.無人商場....等等..基本上涵蓋衣食住行玩樂所有範疇.

引用:
原帖由 jeffcheng34567 於 2019-5-28 10:53 AM 發表

以前用bilibili睇日劇
行動老正封晒後冇用了
而家有D正版日劇睇

不過要用VPN APPS返大陸先睇到

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2019-5-28 08:38 AM 發表

冇人話華為要及得上google
呢個post個主體係 google APPS並不是絕對
市場上好多代替品
大家可以將眼界放遠D
Google自己Apps當然唔係絕對。但Google Play有260萬apps。冇人可以對抗。

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2019-5-21 11:42 AM 發表

大陸人都睇法,是與眾不同的。

講真,無 Google play 更新既手機,有何用?
係大陸我用三星想更新Google play,都更新唔到更新唔到,

引用:
原帖由 jeffcheng34567 於 2019-5-28 13:42 發表

咁係咪唔好同唔用wechat既人做生意?
唔同唔用wechat 既人做朋友先啱?
佢地以前窮過,賺到錢後就將自己當做世界中心去睇其他野,同佢講來都冇意思,算啦

講咁多,等六月尾鏟走個Android OS,安裝個熊懵OS咪知囉!先祈唔好到時話仲未上得架呀!

引用:
原帖由 paploo 於 2019-5-28 09:14 PM 發表

Google自己Apps當然唔係絕對。但Google Play有260萬apps。冇人可以對抗。
呢個數量作用唔大
1. 260萬apps之中 有幾多個%仲有人維護同更新?
2. 全世界用戶其實都只係集中用其中不到一萬個apps
3. 有統計指出 用戶其實85%時間只係用在其中自己常用的5個apps 咁你有咁多apps又點?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]