• 瀏覽: 1,212
  • 回覆: 12
引用:
原帖由 kin4you 於 2019-5-20 07:20 PM 發表
如題~
國家緊急狀態 企業要跟隨 除非遷出美國 否則是犯法的

一個華為  私營企業

讓美國 搬出 緊急狀態法 

怎麼說呢   

引用:
原帖由 kin4you 於 2019-5-20 07:50 PM 發表

咁樣同共產黨有咩分別?
係畀共產黨更加霸道 亂咁用國家安全 但係有冇證據 如果共產黨咁做 拆天呀班人

中國先政而後商,美國先商而後政,根本都是官商一體。無知人以為後者是民主。

你google唔跟...侵侵總統就會罰你錢

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-5-20 07:54 PM 發表

係畀共產黨更加霸道 亂咁用國家安全 但係有冇證據 如果共產黨咁做 拆天呀班人
兩個霸權用招數其實幾有趣,我地阿爺終於玩唔俾見光,又或者玩陰招,就萛肯俾關稅入大陸,都用海關檢役玩到你7彩

阿爺其實大把招數,要知道幾多美國企業係大陸賺錢,幾個大行業第一位都係美企好似飲料,快餐,日用品,汽車業,當然仲有蘋果電話,電影,音樂等,反而大陸品牌/文化產品可以直接係美國賺錢真係唔多

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-5-20 07:54 PM 發表

美國不是亂用國家安全法?
華為  美國用國安法

本田汽車  估計 美國也要用  國安法了吧

如果繼續係咁,
美國科技公司為咗生存
學習美國汽車,
遷出美國為上策!

引用:
原帖由 DeepWeb 於 2019-5-21 02:48 AM 發表

美國不是亂用國家安全法?
華為  美國用國安法

本田汽車  估計 美國也要用  國安法了吧

咁可能我講錯 我都係睇電視聽佢講 電視係講國家安全 將華為列為黑名單

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-5-20 07:25 PM 發表

國家緊急狀態 企業要跟隨 除非遷出美國 否則是犯法的
美國不是號稱全世界最民主自由的國家咩、咪一九樣欺凌、打壓全世界不同政見立場的人、干涉別國內政 !
私人企業變左國企 !

你老美一向是這樣,記得大殺傷力武器就可以入人地國家開戰,最終都是無大殺傷力武器,但就死好多人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]