• 瀏覽: 4,189
  • 回覆: 139
引用:
原帖由 Brooklyn01 於 2019-5-30 07:17 PM 發表

人地新加玻咪同我邏輯一樣,是當地一霸lor,啲生意俾佢一個食哂
新加玻附近一個同它拍得埋都冇la
你是咪中文u㗎,咁白都唔明
你又轉邏輯, 你一樓係話警告林鄭要保住港美關係, 跟住好多帖都話香港如果得唔到中央關照, 就難保地位咁話, 唔係當地一霸喎
自打咀巴

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-5-31 10:19 AM 發表

你又轉邏輯, 你一樓係話警告林鄭要保住港美關係, 跟住好多帖都話香港如果得唔到中央關照, 就難保地位咁話, 唔係當地一霸喎
自打咀巴 ...
錯,是港美關係可以令香港在一些方面遠勝深圳,亦令香港同澳門一樣是獨特嘅城市,例如聯繫匯率令外資安心,獨立關稅區免受貿易戰影響
但失去之後,就要中央了。但是冇可能,因為只有深圳可以提供更多東西俾佢維穩政權

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-5-31 10:19 AM 發表

自打咀巴 ...
加上一向都話冇之後,如何競爭
睇黎你啲中文真是u㗎

引用:
原帖由 Brooklyn01 於 2019-5-31 10:53 AM 發表

加上一向都話冇之後,如何競爭
睇黎你啲中文真是u㗎
其實好簡單,係你白痴忘記了我在帖83,85,89,91,95,96,99,101好用心地回應了你;甚至有師兄在帖105很詳細的講解了香港的問題。
只是你詐睇唔到,枉我嘥左咁多日回應你

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-5-31 11:06 AM 發表

其實好簡單,係你白痴忘記了我在帖83,85,89,91,95,96,99,101好用心地回應了你;甚至有師兄在帖105很詳細的講解了香港的問題。
只是你詐睇唔到,枉我嘥左咁多日回應你 ...
你喺任何post之中都沒有回應到失去左香港關係法之下,如何和深圳競爭
你只是一直認為外企會留戀香港,但只要有人俾到足夠嘅利益他們,走又何況
例如可以提供象徵性嘅地租

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]