• 瀏覽: 37,895
  • 回覆: 361
  • 追帖: 2
+16
當然,
買機除左硬件,軟件都包架

引用:
原帖由 煙剷哥 於 2019-5-20 05:40 AM 發表

賠死共產黨
等緊班打手入黎講華為點勁點勁😂😂

人地華為重有自家鴻蒙系統.

乜一定要用美國軟件咩?

應該向美國索賠啊!

Android 係OPEN SOURCE, 華為既CODE 係公開俾英國同德國網絡安全專家研究過, 證實無後門,間諜隱患.
引用:
原帖由 煙剷哥 於 2019-5-20 04:50 AM 發表
華為手機沒有Android或Google服務,能否集體向華為索償?

小米雷軍係寫手機OS起家既, 佢有無被索???

唔安裝左唔會唔俾用,最多無得更新者

Trump 可能令全球華人改變生活習慣,開始唔買美國產品,唔買美國食品,唔去美國餐廳/快餐店,唔用 VISA / Master Card.....

生活小節例如唔食美國牛扒,選擇澳洲,韓國,日本牛肉/扒,集結一人一份綿力,13億人口,回應 Trump 嘅霸權主義!💪

惡搞委內瑞拉(不停投訴人家幹擾中期選舉,自己又挑起委內端拉內訌),莫須有去制裁伊朗,制裁土耳其,引起以巴開戰,自己可以有核武又唔比北韓(咁對待一個窮國家)擁有核武。全球反美反 Trump 情緒正在醖釀。

大家加油,唔可以比 Trump 歪理/霸權控制世界!

學李澤街個句:唔識返去讀多幾年書, 唔好出來7, 影衰香港人!

引用:
原帖由 煙剷哥 於 2019-5-20 04:50 AM 發表
華為手機沒有Android或Google服務,能否集體向華為索償?
邏輯上係向google或美國政府索償,因為當初顧客買部機嘅時候,係支付埋部份金錢比google提供嘅服務同埋支援直到個生命週期結束,錢就比左,而家唔係華為硬件有問題,而係比左錢買嘅google服務忽然停左,責任就係google或美國政府一方,而呢d顧客唔祇香港,仲遍佈全世界,google同美國政府收左人錢,但中斷服務,人人都可以追討佢地賠償損失,佢地唔比或顧客無能力收一回事,但道理上係佢地欠晒所有顧客

引用:
原帖由 batman676767 於 2019-5-20 06:11 AM 發表
唔安裝左唔會唔俾用,最多無得更新者
更新可以華為自己提供,因為係開源碼,如果有最新開發嘅方舟編碼器加持,千元機都將會快過iphone

引用:
原帖由 煙剷哥 於 2019-5-20 05:40 AM 發表

賠死共產黨
是賠死google!發完license隨意收回!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]