• 瀏覽: 82,523
  • 回覆: 354
  • 追帖: 30
+4
https://youtu.be/WnmI9eFzO9A

英文ok 的可以睇睇,戀殖者想攞BC 的,睇唔明可以放棄移民了

引用:
原帖由 omegacoaxial20 於 2019-5-25 08:14 AM 發表

冇錯!

英國生活咁貴

仲要隨時硬脫歐,極速暴貧,甚至爆發民眾暴亂!

移乜民去英國!
咪成日在幻想鄰近地區同人家一樣啦。英國幾百年民主制度,咩風浪未見過?

引用:
原帖由 omegacoaxial20 於 2019-5-25 08:14 AM 發表

冇錯!

英國生活咁貴

仲要隨時硬脫歐,極速暴貧,甚至爆發民眾暴亂!

移乜民去英國!
以英國佬性格,要蝕底就唔會脫歐,脫得歐,就代表已計掂數,不至於太大鑊。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 kenwong131415 於 2019-5-28 16:29 發表

以英國佬性格,要蝕底就唔會脫歐,脫得歐,就代表已計掂數,不至於太大鑊。
不大鑊的話,點解咁緊張同愛爾蘭條邊界咁唔想設卡

引用:
原帖由 johnny1186 於 2019-5-24 02:12 PM 發表

Same here, me too.

所以成日都叫啲不滿現狀者,正正經經攪移民好過啦
佢地大部份都係,五行欠水架,兩袖清風又點攪移民姐?

引用:
原帖由 阿的斯亞貝巴 於 2019-5-24 03:34 PM 發表

不如你詳細d講下點樣1000萬係大陸做皇帝啦!
係邊度?住邊度?消費如何?費用幾多?咩服務?點皇帝法?
唔詳細說明,呢度各位讀者點判斷係咪真呀!

我只會住一線城市,如廣州、深圳。
我肯定深圳冇得做皇帝
身家過億嘅大陸朋友都未會話皇帝生活,你話自己皇帝? ...
大陸樓唔平,生活開支唔野少,一仟萬實在係太少錢,想豪啲都無可能。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-5-28 06:04 PM 發表

不大鑊的話,點解咁緊張同愛爾蘭條邊界咁唔想設卡
依家都未脫。我想話「如果」真係脫歐,就代表佢計過除笨有精才會脫。計唔掂數,咪繼續若即若離,著數繼續攞,責任唔會負。英國佬一向都係咁啦!

BNO 我有資格續 回歸後當然用番特區護照。唔續的原因 一來貴 二來麻煩 三來無乜著數。 除非我好多財力 係英文買樓轉 BC. 否則BNO 對我來說 就只是一本旅遊護照。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]