• 瀏覽: 14,147
  • 回覆: 341
+10
問題系樓主口中的系假民主,真獨裁,連老共都不如

引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2019-5-18 04:57 PM 發表
民主唔等於民主派
民主派唔等於幫你爭取緊民主
唔該搞清楚目前香港既事實先
咁你支持民主制度本身,認為民主制優點多於缺點,中國最終(即使不是目前)是應該實行民主嗎

引用:
原帖由 hero4481 於 2019-5-18 04:59 PM 發表
民主係糖衣毒藥!!!西方人百年前向中國人sell鴉片,百年後今日又sell民主,中國人仲會上當?
佢哋自己都行緊民主制。

引用:
原帖由 伊頭臭作 於 2019-5-18 05:30 PM 發表

領導管理得好中國自然冇人投訴,冇人話想要民主
想要都唔敢講。呢個就喺不民主政制之禍害:人民不敢講真話。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-5-19 05:50 PM 發表

民主最后的結果就是極端小數的團體會騎劫大部分人的利益。最終只會越來越民粹,經濟治安越來越差。
台灣同性戀婚姻明顯就是極端小數人騎劫。公投大比數反對。同時歐洲經濟越來越差。 ...
威權的結果就是屠殺人民不受追究。人民被屠殺、經濟問題,孰輕孰重

由cy到現在,日日都係玩政治鬥爭,為反而反,香港人你累了嗎?你的生活有一點改善嗎!

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 01:47 PM 發表
除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路 ...
因為黃絲式民主係共產主義!

引用:
原帖由 liberale 於 2019-5-20 11:10 AM 發表

威權的結果就是屠殺人民不受追究。人民被屠殺、經濟問題,孰輕孰重
六四睇真啲,覺得佢太留手添,有本事比幾個主腦離開.....

引用:
原帖由 y2k2 於 2019-5-18 01:47 PM 發表
除咗奴性重之外,也因為其實中共人個個都想做皇帝,而民主投票選舉就係阻礙帝王之路的攔路虎,所以會受到中共人鄙視和憎恨,時時刻刻想消滅民主行獨裁之路 ...
而家的傻普同皇帝有咩分別

愛共產國黨的請用華為手機

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]