• 瀏覽: 4,859
  • 回覆: 84
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 c8888k8888 於 2019-6-9 12:12 AM 發表

只係仲沒死的中國地方政府!49年前係代表中國的。
中華人民共和國只係仲沒死的中國地方政府.

若說中華民國不是聯合國會員, 所以不存在. 那麼1971年前中華人民共和國不是聯合國會員, 所以1971年前中華人民共和國不存在, 中華人民共和國1949年立國無效. 因為中華人民共和國1949年立國無效, 所以中華人民共和國到現在都無立國, 所以中華人民共和國到現在都不存在.

黑玫瑰
熱賣及精選
郭生好一個典型漢奸,做好走狗本份咪好囉,食兩家茶禮又搵到錢,又何必死出黎選總統丟人現眼呢!

清除連登、泛民等恐怖組織 !清潔香港殺死所有曱甴 消滅黑衣口罩恐怖分子!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-6-9 12:21 AM 發表

中華人民共和國只係仲沒死的中國地方政府.

若說中華民國不是聯合國會員, 所以不存在. 那麼1971年前中華人民共和國不是聯合國會員, 所以1971年前中華人民共和國不存在, 中華人民共和國1949年立國無效. 因為中華人民共和國1949年立國無效, 所以中華人民共和國到現在都無立國, 所以中華人民共和國到現在都不存在. ...
呆灣日裔菜菜子向中華民國宣誓做地方總桶又想獨又唔敢獨,人唔似人鬼唔似鬼!你同她一鬼影子,拿中華人民共和國香港身份証,唔拿又唔得拿又唔甘。拿鬼國綠卡吧工作又唔狗心,留又唔係走又唔係。一橫心回流香港鬧共產黨揾口狗糧吃!你和菜菜子一樣係中華民族土地上一枯井里的一對井底小青蛙!

南下北上的龍
我支持香港警察,你們可以打我了!
引用:
原帖由 c8888k8888 於 2019-6-9 01:00 AM 發表

呆灣日裔菜菜子向中華民國宣誓做地方總桶又想獨又唔敢獨,人唔似人鬼唔似鬼!你同她一鬼影子,拿中華人民共和國香港身份証,唔拿又唔得拿又唔甘。拿鬼國綠卡吧工作又唔狗心,留又唔係走又唔係。一橫心回流香港鬧共產黨揾口狗糧吃!你和菜菜子一樣係中華民族土地上一枯井里的一對井底小青蛙! ...
世上有2個中國
中華民國國家政府在台灣(中華民國領土)行使中華民國國家主權及執行中華民國國家憲法下的法律。
中華人民共和國國家政府在大陸(中華人民共和國領土)行使中華人民共和國國家主權及執行中華人民共和國國家憲法下的法律。
中華人民共和國政府 (香港及澳門特區政府)在中華人民共和國領土(香港及澳門)行使中華人民共和國國家主權及執行中華人民共和國國家憲法下的法律(香港及澳門基本法) 。

中華民國憲法下的法律發出的護照

中華人民共和國憲法下的法律發出的護照 (香港基本法)

兩個不同國家發出的護照

香港政府機關 (包抱法院/警方/海關/機場入境處) 都接受中華民國憲法下發出的中華民國護照為有效合法身份證明文件.
香港金管局容許銀行接受中華民國憲法下發出的中華民國護照為有效合法身份證明文件.

黑玫瑰
引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-6-9 04:15 AM 發表

世上有2個中國
中華民國國家政府在台灣(中華民國領土)行使中華民國國家主權及執行中華民國國家憲法下的法律。
中華人民共和國國家政府在大陸(中華人民共和國領土)行使中華人民共和國國家主權及執行中華人民共和國國家憲法下的法律。
中華人民共和國政府 (香港及澳門特區政府)在中華人民共和國領土(香港及澳門)行使中華人民共和國國家主權及執行中華人民共和國國家憲法下的法律(香港及澳門基本法) 。
...
一個舊政權被一個新政權打敗,逃到一個島上自立為國,出于某種原因新政權暫時沒有攻打,得十幾個為利益金錢的小小國承認,時時被敲詐。真實跟香港幾個港獨份子自立香港國一樣水準,只係土地多的人多的吧了!連普通國際組織觀察員都冇得參加?好勁國啊你的國!

南下北上的龍
引用:
原帖由 c8888k8888 於 2019-6-9 09:04 AM 發表

一個舊政權被一個新政權打敗,逃到一個島上自立為國,出于某種原因新政權暫時沒有攻打,得十幾個為利益金錢的小小國承認,時時被敲詐。真實跟香港幾個港獨份子自立香港國一樣水準,只係土地多的人多的吧了!連普通國際組織觀察員都冇得參加?好勁國啊你的國! ...
香港政府機關(中國官方)也不認同你!

香港政府機關 (包抱法院/警方/海關/機場入境處) 都接受中華民國憲法下發出的中華民國護照為有效合法身份證明文件.
香港金管局容許銀行接受中華民國憲法下發出的中華民國護照為有效合法身份證明文件.

黑玫瑰
引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-6-9 09:20 AM 發表

香港政府機關(中國官方)也不認同你!

香港金管局容許銀行接受中華民國憲法下發出的中華民國護照為有效合法身份證明文件. ...
台灣省地方政府也承認香港特區護照O。中國有四種護照:中華人民共和國護照、香港特區護照、澳門特區護照、台灣護照。菜菜子跟林鄭同級數!

南下北上的龍
引用:
原帖由 c8888k8888 於 2019-6-9 09:29 AM 發表

台灣省地方政府也承認香港特區護照O。中國有四種護照:中華人民共和國護照、香港特區護照、澳門特區護照、台灣護照。菜菜子跟林鄭同級數! ...
承認兩個不同國家發出的護照
中華人民共和國憲法下的法律發出的護照

黑玫瑰
支持良心台商,反抗中共強權

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-6-9 09:37 AM 發表

承認兩個不同國家發出的護照
中華人民共和國憲法下的法律發出的護照
嚴格講,香港政府仲威過台灣省政府,做一件小事全世界都關注。得閑去對菜菜子講,叫佢做一件全世界都關注的事啦!林鄭威過菜菜子多多聲也!
兩國論係日裔李登輝提出N年了,菜菜子提都唔敢,你只係香討自認的兩國論飯桶,得我地盤佬用全身汗臭回應你!

南下北上的龍

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]