• 瀏覽: 1,962
  • 回覆: 37
+5
律政司司長鄭若驊及保安局局長李家超,回應坊間對《逃犯條例》修訂的建議,鄭若驊指「港人港審」等方案都不可行,政府方案最可取。

CLS~朝早林鄭月娥仲一面誠懇咁話「政府會嚴肅考慮有建設性既方案」, 下午就話政府方案最可取

新聞來源連結:
http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/548076/

西環愛將、建制派議員、何君堯執業律師

可以港人港審就一早告左個殺人犯啦,咁都仲要問,低能!

引用:
原帖由 apmichael 於 2019-5-7 05:35 PM 發表
可以港人港審就一早告左個殺人犯啦,咁都仲要問,低能!
以前又夠唔可以送個犯送去台灣啦, 點解而家又要傾呢?

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-5-7 05:37 PM 發表

以前又夠唔可以送個犯送去台灣啦, 點解而家又要傾呢?
就係香港唔夠料審唔到佢先要改例送去台灣審,仲講港人港審咪係低能

引用:
原帖由 apmichael 於 2019-5-7 05:40 PM 發表

就係香港唔夠料審唔到佢先要改例送去台灣審,仲講港人港審咪係低能
咁咪係囉~以前冇但而家有需要丫嘛, 所以咪要傾囉
仲有呀, 其實商業罪行一樣可以響香港審架

唔獻媚奶共當然係不可行啦!

其實個個方案都可行, 係政府冇認真諗過啫

一句講晒, 唔犯法的話根本無影響

引用:
原帖由 小人物一號 於 2019-5-7 06:10 PM 發表
其實個個方案都可行, 係政府冇認真諗過啫
正苦話人地有陽光施法呀!
港人要上電視認罪呀!
其他全部唔可行呀!
一句ko 所有人呀!
又有曠工安配合!

l

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-5-7 05:44 PM 發表

咁咪係囉~以前冇但而家有需要丫嘛, 所以咪要傾囉
仲有呀, 其實商業罪行一樣可以響香港審架
將疑犯送去台灣審最簡單丫嘛,香港審要搵國際刑警去台灣查案,開審又要傳召台灣人黎作證,人地唔一定黎既喎,幾咁麻煩。

有美加孟晚舟案參考,簡直係修例好時機...

港人港審冇追溯力?佢知唔知自己講緊咩啊?

引用:
原帖由 FENFAY 於 2019-5-7 07:55 PM 發表
港人港審冇追溯力?佢知唔知自己講緊咩啊?
鄭若x狗up人渣

鍵盤翻頁
左右