• 瀏覽: 11,755
  • 回覆: 129
+19
引用:
原帖由 極速前進 於 2019-3-29 06:22 發表

又教你一個字!香港人慣用......無厘頭!
(吾因成某些....餅主偶像!佢哋高度關注吾,所以有哋句子要避)痾..X..你明?

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-3-29 06:22 AM 發表

又教你一個字!香港人慣用......無厘頭!
你寫錯字啦,而且「無釐頭」係三個字

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-3-29 06:19 AM 發表

話咗你好唔掂喇!睇新聞只睇自己喜歡見到嘅!
你都識得吹...中英聯合聲明喇,吾,則新聞正正
是中國官員回應你所言!中英聯合聲明在香港回歸
祖國之後已成份過氣嘅文件,因香港已受...基本法
保障,合理,合法地進行管治!你真係在浪費吾嘅時間! ...
你俾唔到link 囉!講完

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-29 08:57 發表

你俾唔到link 囉!講完
你咁講就886!🐸

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-29 08:57 發表

你寫錯字啦,而且「無釐頭」係三個字
你又錯了...應該四個字...無厘頭...𨳊!
亦有咁寫........『無厘頭尻』

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-3-29 09:22 AM 發表

你又錯了...應該四個字...無厘頭...𨳊!
亦有咁寫........『無厘頭尻』
大陸人唔識字就真係無野講

轉載
https://zh-yue.m.wikipedia.org/wiki/無厘頭

無厘頭(粵拼:mou4 lei4 tau4),原本成句係「莫釐頭尻」

引用:
原帖由 火星下凡 於 2019-3-27 09:56 PM 發表

很自然,美國一味話自己優先,要人像台灣交保護費!
美國一連串卑鄙行為,如圍堵華為,穏瞞波音缺失,隨意制裁,加関稅,等等,不再配做世界警察!

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-3-26 11:07 PM 發表

我本人相信cia才是真正的大毒梟的背后老板。老美的手伸到哪裡,哪裡毒品就泛濫。聽說阿富汗已經成為一個毒品中心。

駐阿富汗美軍行走在罌粟田中

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-3-24 12:50 PM 發表
笑看天下:中歐合作 已成大勢
國家主席習近平出訪歐洲三國,首站是意大利,特別矚目,中意將簽署「一帶一路」合作諒解備忘錄,宣告意大利加入北京主導的戰略遊戲,成為七大工業國集團(G7)首個加入「一帶一路」合作的國家。意大利的地位,雖說沒有傳統的歐洲三強德、英、法那麼高,但在歐洲絕對算得上是一個強國。

如今,意大利不顧美國的警告,也不理會盟國的指摘,其總理孔特更公開表示「沒有人能阻止意大利擁抱中 ...
但係意粉各的強項是每戰必敗😂😂

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2019-3-26 01:38 AM 發表

中國有未來很多職業女性,對於家傭需求很大
輸出傭工好過輸出初妓,老尾玩左賓賓幾多年😂😂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]