• 瀏覽: 31,775
  • 回覆: 537
  • 追帖: 3
+7
引用:
原帖由 22333000 於 2019-4-3 09:20 PM 發表

係共產黨殺咗你全家,得未
我只係講事實,
講搞亂人國家,害死的人數,中共係遙遙領先。

引用:
原帖由 lmichael 於 2019-4-3 09:05 PM 發表

黑貓白貓是指改革開放, 不是指人事, 習近平二世祖上台後, 把蹈光養晦國策破壞, 好大喜功, 什麼一帶一路, 什麼完全超越美國, 足知把鄧江胡時期積下的家產敗光, 完全破壞中國人形像, 令中國在世界一個朋友也沒有, 明明白白是黑貓。習近平下台問責。 ...
即係話中國要永遠蹈光養悔,永遠屈居西人之下嗎?
西奴可能好願意的。

國與國間,亦沒有所謂朋友/敵人,只有利益,再講,你認為蹈光養悔就會多朋友嗎,睇唔起你,歧視你就會。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-4-3 09:45 PM 發表

即係話中國要永遠蹈光養悔,永遠屈居西人之下嗎?
西奴可能好願意的。

國與國間,亦沒有所謂朋友/敵人,只有利益,再講,你認為蹈光養悔就會多朋友嗎,睇唔起你,歧視你就會。 ...
又係鄧小平既錯。。。。哈哈哈
冷靜觀察、沉著應付、韜光養晦、決不當頭、有所作為
鄧小平同志1990年12月強調指出:“我們千萬不要當頭,這是一個根本國策。這個頭我們當不起,自己力量也不夠。當了絕無好處,許多主動都失掉了。中國永遠站在第三世界一邊,中國永遠不稱霸,中國也永遠不當頭。

足知搞到美國制裁你, 你又跪低要同人談。禁禁下大豆, 又買返, 正準備簽新既辛丑和約了, 簡直是辱國。
習近平下台。

引用:
原帖由 lmichael 於 2019-4-3 10:05 PM 發表

又係鄧小平既錯。。。。哈哈哈
冷靜觀察、沉著應付、韜光養晦、決不當頭、有所作為
鄧小平同志1990年12月強調指出:“我們千萬不要當頭,這是一個根本國策。這個頭我們當不起,自己力量也不夠。當了絕無好處,許多主動都失掉了。中國永遠站在第三世界一邊,中國永遠不稱霸,中國也永遠不當頭。

足知搞到美國制裁你, 你又跪低要同人談。禁禁下大豆, 又買返, 正準備簽新既辛丑和約 ...
乜都鄧小平,
莫講話佢己仙遊,
就算在生,
難道政策千秋萬世,永遠不變嗎?
你引述既野,三十年前啦。
中國已經由電話都唔多,發展到5G領導全球啦。

有得你談判總好過任人劏,學日本咁,簽廣場條約叫光榮呀。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-4-3 10:10 PM 發表

乜都鄧小平,
莫講話佢己仙遊,
就算在生,
難道政策千秋萬世,永遠不變嗎?
你引述既野,三十年前啦。
中國已經由電話都唔多,發展到5G領導全球啦。

有得你談判總好過任人劏,學日本咁,簽廣場條約叫光榮呀。 ...
馬關條約都係談判, 咁清朝豈不好威, 有得談判好過無得談。
你都未答我, 你支持習近平走回頭路, 回復終物制?

引用:
原帖由 lmichael 於 2019-4-4 03:46 PM 發表

馬關條約都係談判, 咁清朝豈不好威, 有得談判好過無得談。
你都未答我, 你支持習近平走回頭路, 回復終物制?
你認為談馬關條約=談貿易戰嗎?咁隨便你。

捉到老鼠就是好貓,能令國家富強,人民生活安定,就是好路。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-4-4 05:44 PM 發表

你認為談馬關條約=談貿易戰嗎?咁隨便你。

捉到老鼠就是好貓,能令國家富強,人民生活安定,就是好路。
好路?咁你支唔支持習近平稱帝?稱帝好呀。

引用:
原帖由 lmichael 於 2019-4-4 06:08 PM 發表

好路?咁你支唔支持習近平稱帝?稱帝好呀。
凡是能令國家富強,人民生活安穩的政策/路線,都會支持。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-4-4 06:40 PM 發表

凡是能令國家富強,人民生活安穩的政策/路線,都會支持。
咁你應該要支持習近平下台啦, 中國現在人均gdp, 人均收入,世界排第幾?

引用:
原帖由 lmichael 於 2019-4-4 07:09 PM 發表

咁你應該要支持習近平下台啦, 中國現在人均gdp, 人均收入,世界排第幾?
乜【民主】會令中國人均gdp更高嗎,我唔覺得會囉。
近廿年來,被民主的國家下埸係點,大家有眼睇。
再講,習任內有令中國人均gdp下降嗎?

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-4-4 09:25 PM 發表

乜【民主】會令中國人均gdp更高嗎,我唔覺得會囉。
近廿年來,被民主的國家下埸係點,大家有眼睇。
再講,習任內有令中國人均gdp下降嗎?
全世界原來除左中國,北韓,什麼中東聯合王國呢幾個獨裁軸心外, 還有國家不是民主政府嗎?
改革開放四十年, 人均gdp還是這樣低, 富有了的只是貪官。

引用:
原帖由 lmichael 於 2019-4-4 10:47 PM 發表

全世界原來除左中國,北韓,什麼中東聯合王國呢幾個獨裁軸心外, 還有國家不是民主政府嗎?
改革開放四十年, 人均gdp還是這樣低, 富有了的只是貪官。 ...
中國走自己的道路,做乜要跟【全世界】
你【富】既定義係乜,
有樓有車買到名牌去世界各地旅行算富嗎?
定係身家過億呢,大把不是官播。

你都識講改革左【只有】四十年,咁四十年來gdp增加左幾多倍呢?

絕對係

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]