• 瀏覽: 7,280
  • 回覆: 74
  • 追帖: 2
+6
引用:
原帖由 版煮報夢 於 2019-3-21 05:56 PM 發表

曲線撚, 收皮啦! 大爺我唔係咁喜歡同啲垃圾族群溝通
閣下連最基本尊重他人言論自由嘅權利都唔識就學人大大聲講人權?理虧詞窮就人身攻擊仲學人講人權?人權呢兩個字出至閣下把口真係難聽過粗口!
閣下呢啲行為衰過共產黨,學人講人權?閣下真搞笑!閣下究竟知唔知個醜字點寫㗎?

引用:
原帖由 mailagoago 於 2019-3-21 06:17 PM 發表
建島給大量來港內地人住.,
仲有港人天真,幻想建島有公屋,居屋住
係呀?乜而家入晒伙咩?邊條邨呀?咩邨名呀?

引用:
原帖由 拉屎圍家私 於 2019-3-21 03:33 PM 發表
發展局交代「明日大嶼」造價,無非為阻止坊間「萬億人工島」的指控繼續發酵。港人飽受高樓價壓迫,而自計劃提出後樓價竟然出現難得一見的回調。不過「明日大嶼」在網上世界依然人見人憎,網民爭相派「嬲嬲」,為什麼?

究竟多大的仇恨? 竟然要攬炒?? ...
仇恨大得像建三跑, 高鐡西九站和故宮博物館一樣, 是為了拖慢工程, 令做價水漲船高而超支, 然後漢奸們就可以大聲痴呼話: 香港政府無能和敗家, 奪權暴動又可再上演, 白人又可說三道四, 調查結果就是港人在華人統治下快樂指數又下跌..........
理得你無屋者輪候者的淒酸

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2019-3-21 03:37 PM 發表
一定要繼續爭取取消單程證 因為單程證已為香港帶來很多問題
第一,你問過等公屋嘅香港人未?點解唔停150就連香港人都冇公屋住?
第二,你問過人權 L 未?乜香港可以唔畀香港人嘅老婆仔女嚟香港呀?

胡應湘 填海方案平好多,港府高官都係 洗腳唔抹腳, 缺乏經濟效益

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2019-3-21 03:37 PM 發表
咁你應先呼籲大家不要和中國人結婚才真正解決...根的問題

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2019-3-23 07:50 AM 發表
胡應湘 填海方案平好多,港府高官都係 洗腳唔抹腳, 缺乏經濟效益
你想近岸填海?  你問過泛民班撚人未?

你記唔記得,上鑊2016年初資詢,政府建議喺馬料水近岸填海單嘢?  俾泛民發動該區居民遊行及堵塞當區政府大樓抗議,仲威脅喺立法會對唔相關既方案作拉布為籌碼,泛民更用嚟作為立法會新界東選區既競選本錢,最後,特區政府俾泛民玩咗半年有多而只好放棄!

政府已單方面法展明日大嶼,係超高造價,貴族樓,香港樓價高是因為土地限量發售,吊高來賣,加上地產霸權要一定賺錢賺倒盡,所有費用都轉嫁到市民身上,所以再推出土地不會大量,亦不會平價,明日大嶼太長遠,樓價冇改善空間,平穩上升,陰啲陰啲,陰乾啲冇殼蝸牛,睇吓你地買唔買?向現實低頭吧!

政府已單方面法展明日大嶼,係超高造價,貴族樓,香港樓價高是因為土地限量發售,吊高來賣,加上地產霸權要一定賺錢賺倒盡,所有費用都轉嫁到市民身上,所以再推出土地不會大量,亦不會平價,明日大嶼太長遠,樓價冇改善空間,平穩上升,陰啲陰啲,陰乾啲冇殼蝸牛,睇吓你地買唔買?向現實低頭吧!

引用:
一定要取消wonsixk人士特區身份證,只給予他們行街紙

引用:
原帖由 Omae988 於 2019-3-21 06:42 PM 發表

呢個問題係由董建華開始到而家都係!
你去問佢啦!
😱
你錯喇。係由殖民年代開關。
去問責肥彭啦!

萬億服務帶來萬億收入,why not?

引用:
係咪譚凱邦d朋友啊?
陳恒鑌咪講咗囉, 話你地對錯焦點啊。
陳恒鑌聽到某d人一講到房屋問題, 就叫某類人唔好嚟咪得囉。
佢就反問冇新移民, 咁果d掃地, 洗廁所呢類低下階層工作應該搵邊個做。
重話唔應該只將房屋問題歸咎在新移民問題啊。

萬億投資,呎價三萬,指日可待。

中國高官好多在港都有幾層樓,中央下令一定要挺價,政府一定要遵命。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]