• 瀏覽: 21,453
  • 回覆: 156
  • 追帖: 4
+6
引用:
原帖由 黃金工程 於 2019-3-17 12:29 PM 發表

蘋果教主生前有重病,
三星員工都中招,
好可能,都關手機輻射,
被微波叮熟咗。
科技革新 帶來死亡 很合理。 幾多韓國貧窮家庭, 入去三叔做高危動作, 被打壓 死咗唔敢出聲

更好笑的 是所謂youtuber, 自己黃魚, 成世畀人book mark, 傷害埋個bb女

引用:
原帖由 黃金工程 於 2019-3-17 12:29 PM 發表

蘋果教主生前有重病,
三星員工都中招,
好可能,都關手機輻射,
被微波叮熟咗。
呢位youtuber 名垂青史 比起曼聯 開蓬巴士 嗰批傻仔 更大鑊

引用:
原帖由 MySamSam 於 2019-3-17 01:24 PM 發表

又假設自己識??
大少奶問你~一個第一期既癌者~做完切割手術~身體元氣未復~又要打六支化療~跟住再電擊三十個療程~受吾受得住??

癌就吾會死既~系俾d pok kai醫死同嚇死!!!

一件醫學報告事件, 帶出很多事情不要單面邏輯! 大家信好嘅一面, 都要睇埋害的一面

然後再帶出社會經驗不足的年青人, 唔好成日扮曬嘢, 以為自己 好高端好型。。。 敢言 高調 有時係好嘅, 不過要確定咗自己 百分百正確 仲要一定 落到台

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-3-17 01:32 PM 發表

大少奶問你~一個第一期既癌者~做完切割手術~身體元氣未復~又要打六支化療~跟住再電擊三十個療程~受吾受得住??
去問醫生啦!或者去睇醫生!

引用:
原帖由 bbq323 於 2019-3-17 05:47 AM 發表

這是功率和時間公式!一支蠟燭只要時間夠長,也可以煲滾一煲水!
細胞是導電體,被電磁波影響已是不掙的事實!只要受損的速度快過修復的速度,
時間一長就可以產生病變!城市人比鄉村人生癌多,已是不掙的事實 ...
你知道ionizing radiation和non-ionizing radiation嘅分別嗎?波長唔同,電磁波特性完全唔同。
ionizing radiation波長短,光子能量高(光子能量強弱只取決於波嘅長短,波長越短,能量越強),穿過人體會產生電離,即係從你身上嘅原子、分子帶走電子,損害DNA結構,再導致癌細胞形成。
non-ionizing radiation嘅光子能量唔足以電離原子分子。

請問係什麼公式可改變兩者之間電磁波嘅特性?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]