• 瀏覽: 3,424
  • 回覆: 70
+3
引用:
原帖由 refugee 於 2019-2-21 06:03 PM 發表
大乜陸人,嗰啲主要係港人喺內地出生既港人子女,咪即係港人

港人子女喺內地出生霸佔大陸婦產科、兒科資源,拍拍籮友就走黎香港,有無見大陸同胞敵視港人嫌棄港人!?無,完全醫者父母心,血濃於水同胞情

反而港人而家咁樣排擠遲黎香港既港人,真內鬥內行咁 ...
屌你啦!開放改革至今有無數港人因無現金而被大陸醫院拒於門外失救而死,死大陸狗學人講醫者父母心

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-2-22 12:31 PM 發表

都話可以豁免咯,死牛一邊頸!!
公立醫院及診所費用減免機制
2003年4月公立醫院及診所收費架構重整後,醫院管理局(下稱「醫管局」)繼續貫
政府的基本理念,即是不會有市民因經濟原因而得不到適當的醫療照顧。因此,領取綜合社會保障援助(下稱「綜援」)的病人,只須於每次登記求診時通知醫院/診所職員乃符合醫療費用豁免資格人士,並出示身份證明文件,職員透過聯機查詢系統確認資格後,即可獲豁免公營醫療服務的收費1。此外,為保障沒有領取綜援的三類人士:低收入人士、長期病患者及貧困年長病人,政府已經制訂措施加強當時的醫療費用減免機制,以免他們承受沉重的經濟負擔。
獲得豁免收費都要有香港身份。
arent_ID=10044" target="_blank" class="bburl">https://www.ha.org.hk/visitor/ha_visitor_index.asp?Content_ID=10047&Lang=CHIB5&Dimension=100&amparent_ID=10044
大陸人屬於邊種?

政府公怖既新移民數據絕對是低估
大家不要忘記
來港七年己被歸類為港人

因此佢地所謂新移民數據申請綜緩
什麼什麼的
全然是被低估
今年的新移民就是七年後的港人

哈哈!明眼人!

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-2-22 12:31 PM 發表

點呀?搵到大陸人到香港睇政府醫院急症室有豁免未?
唔好人哋講你就信啦!

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-2-23 12:01 PM 發表

點呀?搵到大陸人到香港睇政府醫院急症室有豁免未?
唔好人哋講你就信啦!
你問HA拎數據啦!!

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-2-23 12:07 PM 發表

你問HA拎數據啦!!
你話有轄免,就應該由你提出證據。
我話冇豁免,我就已經從HA網上下載資料。
你有證據可以話HA網上資料錯嗎?

貴?你收到佢地錢先講啦

引用:

唔洗豁免
因為佢地已經回家,唔關佢事⋯
唔洗拗

公立唔睇無身份證嘅咪得

引用:
原帖由 H5N1抗菌素 於 2019-2-21 09:22 PM 發表
香港最慘係夾心階層
根本係奴隸制度

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]