註冊 登入

[國際新聞評論] 華為徹底出局?國際流動電訊商協會:籌劃沒有華為5G的未來

本主題由 socialwong 於 2019-2-14 09:18 AM 移動
華為背後是中共, 華為是中共間諜! 華為必定出局.

華為產品藏間諜芯片!
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28014185

黑玫瑰

回覆 引用 TOP

精選樓盤
又來作石

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 freemind1 於 2019-2-11 11:03 AM 發表

真奇怪,支持中國新聞就被調去時評文化,大紀元啲自創新聞就放新聞版。版主,人在做丶天在看
版主擺明係wc

回覆 引用 TOP

俾老尾咁搅法~
唔出局都几难~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-2-11 11:04 AM 發表

日前已向旗下成員發函<===show封野睇下寫咩
Mo she

引用:
原帖由 赤共 於 2019-2-11 11:13 AM 發表

民主國家嘅勝利✌️
獨裁國家出產嘅通訊產品,民主國家有責任抵制
香港都應該加入西方民主國家
赤狗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SuperAvengers 於 2019-2-11 11:57 AM 發表

你班友唔好話人o地老美要D盟友被迫歸邊
其實呢招大陸成日用o黎逼人承認愛中國
依家人o地都用呢招就唔好咁大反應
點迫人呀,好似老美迫D契弟呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 skyeyes 於 2019-2-11 11:22 AM 發表

唔使食藥
打一針得啦
一針致命

回覆 引用 TOP

由頭到尾只是一場大龍鳳,美國傾全力封殺華為只因5G。歐洲國家只係配合美國做吓戲,大家明白5G網絡是大勢所趨。只要中國跟盟友使用5G,歐美只會跟著走。

回覆 引用 TOP

出局又如何?有66個國家参與,已經足夠。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 norman0812 於 2019-2-11 12:27 PM 發表

無錯,其他兩間係歐洲公司。有問題可以告到佢地破產,華為可以嗎?加上華為要脅唔用佢5G就唔提供技術支持,用咗華為後升秋萬代都要用華為,無得返轉頭。

...
美國CIA既稜鏡計劃,就係喺高通技術既3G/4G網絡上,竊聽及監控德國總理麥克爾及一衆歐盟高官,事件已發生,歐盟告得到高通嗎?

唔用華為5G,又會解決到現有美國高通3G、4G既竊聽 backdoor 問題嗎?

美國笑騎騎心明白,自從揭發美國稜鏡計劃監控歐洲後,歐盟兩個核心大國,德法已有自立之心,表面上附和美國話關注華為5G新制式系統有無 "竊聽後門" (美國既3G、4G咪就係有 "後門" 而俾美國國家特務組織 CIA 利用,嚟監控德國麥克爾囉!),話要為檢查華為5G制式及硬件,而成立歐盟認可既實驗室,去全面檢測所有通訊系統,面對德國呢招順水推舟,去全面檢驗通訊系統,華為系統有無 backdoor 而驚唔驚,我就唔知,不過,喺3G、4G系統上竊聽德國麥克爾既美國就好Q驚,美國投資巨大去建立稜鏡計劃既監控系統,會否從此俾德國成立既歐盟通訊實驗室去廢掉?

美國無公司有現成5G系統可以跟中國華為匹敵,商業競逐上先敗一仗. 即使美國馬上發展出一套自己既5G系統,又技術上及競價上赢得到華為嗎? 就當美國5G系統赢得了中國華為,美國5G系統亦要面對歐盟通訊實驗室既全面檢測有無竊聽後門!

以歐洲技術及資金可能自創不了5G系統,但要檢測及發現中國及美國既5G系統有無後門,卻係卓卓有餘,無論以上邊個結局,華為5G勝出,還是美國5G嬴出,美國稜鏡計劃既監控系統都會被廢,美國要是維持現有監控全球能力,及其洐生既商業竊聽利益,就只有恐嚇歐洲及全球,阻止各國建新5G系統,而停留使用現有既美國3G/4G制式系統.

但你CB會咁傻,法德歐盟及中國卻無你咁白痴,去停留喺3G、4G,嚟俾美國稜鏡計劃系統竊聽監控,用你個小學雞腦諗諗.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 二次大戰5555 於 2019-2-11 11:42 AM 發表

歐美澳用慢速4G, 亞洲非洲已經5G
佢地可以用5Ge,  但只會減慢智能城市既發展

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 格蘭度 於 2019-2-11 12:50 發表

你咪睇下而家4G,邊個地區問題最多囉,有啲網站去唔到,有啲字眼用唔到,除咗北韓,仲有邊個?
全球都有包括你没護照既美國,日日上網比人監視,唔咪你唔知呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 norman0812 於 2019-2-11 12:27 發表

無錯,其他兩間係歐洲公司。有問題可以告到佢地破產,華為可以嗎?加上華為要脅唔用佢5G就唔提供技術支持,用咗華為後升秋萬代都要用華為,無得返轉頭。

...
你講呀?中興咪一樣比人告,太子女而家唔咪比人拉咗咩,没做錯點告?唔通而家4G就好安全?

回覆 引用 TOP

可惜還係黃皮膚。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。