• 瀏覽: 3,510
  • 回覆: 61
  • 追帖: 1
公屋聯會與新論壇發表財政預算案及房屋意見調查結果,有89.7%受訪者認同現今樓價太高,逾半數人認為樓價要跌40%才算合理

如果樓價即時跌 40%,不知有多少人要跳樓?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190123/bkn-20190123162900580-0123_00822_001.html

痴膠花,除口嗡當秘笈。銀行佬都要跳樓啦!打如講打上一仗,通通無數。粉牌字,抹左佢算數!你知唔知邊個錚人最多錢呀?最最最最最想打上一仗就一天光曬。

公屋聯會就返去討論公屋啦

引用:
原帖由 jaycheungwaiman 於 2019-1-23 07:18 PM 發表
公屋聯會就返去討論公屋啦
笑了

唸住跌四成就唔好鼓勵人買樓推人去死啦。

樓價跌得4成,唔係諗住到時人工會同依家一樣嘛?!到時減左人工咪一樣唔敢買!多餘!
教人用依家既人工去計樓價暴跌既數?睇黎乜鬼公屋聯會似係專呃d公屋人士既機構喎

快D填海咪可增加土地,你估D地產佬會唔會等到你有大量土地再出貨?或者快快趣起樓散貨吖?

唔好發夢啦!記得準時交租呵

跌40%到時全港哀哭,打工仔到時無飯開,連交平租都無錢呀,
俾心機搵錢交租啦!

@133331628

你應該係無樓係手。
你去睇返過去樓市、經濟、就業表現,你就唔會咁講。
引用:
原帖由 133331628 於 2019-1-24 07:05 AM 發表
跌40%到時全港哀哭,打工仔到時無飯開,連交平租都無錢呀,
俾心機搵錢交租啦!

但係「泛民」同「仇中反中」大大力反對喎,點算呀?

@133331628
引用:
原帖由 正式國際標準 於 2019-1-23 07:32 PM 發表
快D填海咪可增加土地,你估D地產佬會唔會等到你有大量土地再出貨?或者快快趣起樓散貨吖?

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2019-1-23 07:11 PM 發表
公屋聯會與新論壇發表財政預算案及房屋意見調查結果,有89.7%受訪者認同現今樓價太高,逾半數人認為樓價要跌40%才算合理

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190123/photo/bkn-20190123162900580-0123_00822_001_01b.jpg?20190123165131

新聞來源連結:
htt ...
自住的就沒有問題

低端人士又吠了
記得準時交租呀!唔係就要瞓棺材箱

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2019-1-23 07:11 PM 發表

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190123/photo/bkn-20190123162900580-0123_00822_001_01b.jpg?20190123165131

新聞來源連結:
htt ...
呢D所謂民調, 真係得啖笑,
點解唔問下, 在什麼情況下, 香港樓價會跌40%?
佢地想金融風暴, 沙士再來, 中國提前收返香港, 還是中美大戰?....如果大亞灣核泄漏, 跌90%呀, 好唔好?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2019-1-24 12:12 PM 發表

呢D所謂民調, 真係得啖笑,
點解唔問下, 在什麼情況下, 香港樓價會跌40%?
佢地想金融風暴, 沙士再來, 中國提前收返香港, 還是中美大戰?....如果大亞灣核泄漏, 跌90%呀, 好唔好? ...
40 - 75% within 3yrs

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]