• 瀏覽: 2,382
  • 回覆: 44
引用:
原帖由 silanai 於 2019-1-23 07:52 AM 發表
6·6 這個數字的水分有多少? 🙄🤔🙈
和中國崩潰30水份成反比

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2019-1-23 09:44 AM 發表

和中國崩潰30水份成反比
這個嘛⋯⋯ 如果是沙漠🏜️應該都可以種米種菜了 🙈

又話中國經濟崩潰到文革?

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-1-22 09:35 PM 發表
哈!有6.6%都不知幾L多自由民主國家流L晒口水…
中國數據水份有幾多呢?自己省分也出來丞認做假啦。世界儲蓄銀行,人民帑限定額不足2%

引用:
原帖由 archi0000 於 2019-1-22 09:32 PM 發表
【本報訊】在內憂外患之下,中國2018年的GDP增速為6.6%,是1990年因「六四」事件被西方禁運後的28年新低,其中第四季度增速6.4%,為近10年低位。多位分析師認為,今年內地經濟增速料繼續尋底,能否避過經濟陷入衰退,將視乎中央救市的決心和力度。記者:黃尹華...

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/video/20190122 ...
咁咪可以知道呢個分析師係無料到law

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-1-23 08:19 AM 發表

咁巴閉都係世界第二經濟體咋
中國只係世界第二咁大把喳~?  咁台灣、英國、法國、德國、日本又排第幾?

引用:
原帖由 Psyco 於 2019-1-25 09:59 AM 發表

中國只係世界第二咁大把喳~?  咁台灣、英國、法國、德國、日本又排第幾?

咁第一係邊國呢
肯定唔係習豬嘅中國啦

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-1-25 10:06 AM 發表 

咁第一係邊國呢
肯定唔係習豬嘅中國啦
1980s改革開放前,世界第一經濟體係美國,跟住排名就係日本、德國、英國、法國 .... 數到60幾名先到中國,30幾年前既中國連美國零頭都去唔到,連歐美日既車尾燈都望唔到.

30年後既今日,依然美國係世界第一經濟體,美國變成只領先中國2/5,呢個勢頭落去,不出8年就俾中國平頭及超越. 更加酸葡萄係,日本、德國、英國、法國及加拿大喺2010年前就已經跌落中國背後,望住中國背脊跑,下個8年,美國都會加入埋佢哋一齊望住中國背脊陪跑.

引用:
原帖由 Psyco 於 2019-1-25 10:20 AM 發表

1980s改革開放前,世界第一經濟體係美國,跟住排名就係日本、德國、英國、法國 .... 數到60幾名先到中國,30幾年前既中國連美國零頭都去唔到,連歐美日既車尾燈都望唔到.

30年後既今日,依然美國係世界第一經濟體,美國變成只領先中國2/5,呢個勢頭落去,不出8年就俾中國平頭及超越. 更加酸葡萄係,日本、德國、英國、法國及加拿大喺2010年前就已經跌落中國背後,望住中國背脊跑,下個8年, ...
寫咁大堆屎就為咗搬龍門
講緊自誇上年增全世界最高都仲未係世界最大經濟體
有咩咁威
日本德國果啲平均每人每年賺幾多你又知唔知
八年後終共仲係咪存在都無人知
睇返而家啦
咪再搬龍門嘞

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-1-26 02:08 AM 發表

寫咁大堆屎就為咗搬龍門
講緊自誇上年增全世界最高都仲未係世界最大經濟體
有咩咁威
日本德國果啲平均每人每年賺幾多你又知唔知
八年後終共仲係咪存在都無人知
睇返而家啦
咪再搬龍門嘞 ...
你話日本、德國平均每人每年賺幾多?  呢啲國家每年累積幾多年度財政赤字?  佢哋國家年度赤字及總累積赤字國債,攤分到每名國人身上,你睇吓佢哋仲有無咁高個人收入?  

根本上日本、德國、英國、法國、美國等等國家,係用發行赤字國債去補貼國民經濟收入,而出現高收入既假象,只要政府停止舉債渡日,佢哋國家經濟就崩潰,國民即使唔失業都要收入大幅萎縮.

用你個腦諗吓歐美日既巨額國債點嚟.

引用:
原帖由 Psyco 於 2019-1-27 11:11 PM 發表

你話日本、德國平均每人每年賺幾多?  呢啲國家每年累積幾多年度財政赤字?  佢哋國家年度赤字及總累積赤字國債,攤分到每名國人身上,你睇吓佢哋仲有無咁高個人收入?  

根本上日本、德國、英國、法國、美國等等國家,係用發行赤字國債去補貼國民經濟收入,而出現高收入既假象,只要政府停止舉債渡日,佢哋國家經濟就崩潰,國民即使唔失業都要收入大幅萎縮.

用你個腦諗吓歐美日既巨額國債點嚟. ...
終國無國債地方債
終國無補貼
一個自稱全世界最大嘅實死億屎塲
何解都唔做到世界最大經濟體
無能

中國的GDP是有很大水分的,用西方的統計方法至少低估30%,用印度剛改革的統計方法至少低估50%,大陸就是想保住自己發展中國家和人均低收入國家的地位,好在各種關貿協定中拿好處,厚黑得很。

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-1-28 01:16 AM 發表

終國無國債地方債
終國無補貼
一個自稱全世界最大嘅實死億屎塲
何解都唔做到世界最大經濟體
無能
中國有國債,但更加有比國債數額更龐大既儲備,而且中國係一個經常賬盈餘國 (即是 出口數值 減去 入口數值後,還有盈餘),每日國際上運輸流通既工業貿易品,接近6成由中國單一國家製造與出口,中國係一個 "實物生產數值" 遠比 "自用消耗數值" 高得多既 '正產出經濟體'.

而美國呢?  卻係長年經常賬負數國,即是美國每年 "自用消耗數值" 比自己 "實物產出數值" 高得多,係一個不折不扣既 "負產出國家",呢啲每年國家經常賬赤字,就係以每年向國際發行4~6次美國赤字國債去屌命、賒借渡日,當中,中國就係美國第一大債主 (包括香港由英治年代就買美國國債,借錢俾美國).  

中國有國債,美國呢個總體 "負產出" 國家,有餘錢買中國或其他國家國債嗎? 有既,不過已經係50幾年前既美國才有能力買,呢個 "正產出" 美國已經消失咗幾十年.

Up

大家都知道中國GDP告假啦,全都造細個數 ,如果唔係點啱反中無腦死垃圾30年中國崩潰呀?

咩網商,小食店都唔計入GDP,點同歐美呀,做雞賺既錢都要計入GDP
引用:
原帖由 meanbean 於 2019-1-23 11:22 AM 發表

中國數據水份有幾多呢?自己省分也出來丞認做假啦。世界儲蓄銀行,人民帑限定額不足2%

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]