• 瀏覽: 7,633
  • 回覆: 130
  • 追帖: 1
+3
佔中九子=仇中狗屎

引用:
原帖由 李擇皆 於 2019-1-22 12:29 PM 發表
佔中九子案開審,我們看到被告欄內的,是九位優秀的香港市民——大學教授戴耀廷、陳健民、牧師朱耀明;立法會議員陳淑莊、邵家臻;學聯前常委張秀賢、鍾耀華;社民連副主席黃浩銘及前民主黨主席李永達。面對審訊及可能會被判刑,他們當然會有不安,但因一切都是本着良心及為下一代而為,絕對是問心無愧。

開審以來,庭上播放了多段14年傘運期間的影片,片段裏除了有本案的九位被告,還有數以萬計 ...
真係笑死人,良知?唔該啦,講民主嘅人做啲反民主嘅嘢就係良知?
良知就唔係,最多就係無知啫,呢班人搞到香港越嚟越亂,但就責任推卸俾人。仲有話會承擔責任,原來係得個講字,到被起訴又唔見佢地有乜嘢承擔囉,只係見佢地個個都想卸責,唔想承認罪責。
良知?有良知就唔會推人地出嚟去抗爭,自己就縮埋一面。嗰啲人受法律制裁入咗去坐監,你班佔中九子又唔見一齊入去坐?
良知?人地嘅子女佢地就識得推出嚟去抗爭,佢地自己班子女呢?有邊個係喺最前線度抗爭?唔好話俾我知連佢地啲子女都唔聽佢地支笛囉。自己啲子女就唔俾佢地出嚟,但就慫恿其他人嘅子女出來抗爭,呢啲人仲話係香港良知,係咪你講漏咗幾隻字,係「無良嘅知識分子」呀。

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-26 10:00 PM 發表
門徒周永康等佔中違法入獄
港大社運教授司徒薇卻放下黃絲遁入佛門?
● 舒瞳2019年01月24日 17:22
https://hkgpao.com/wp-content/uploads/2019/01/WhatsApp-Image-2019-01-24-at-16.45.18-1024x536.jpeg
叫人衝,自己縮,應該是一眾佔中幕後搞手的共同口號。當幕前的周永康因衝擊政總前地而坐九個 ...
嗱,我就話呢篇文章講得唔啱啦。
人地就係因為佔中一事才知道佢自己犯下大錯,害己害人。佢遁入空門只係因為大徹大悟,誠心悔過自己所作之孽啫,這是迷途知返,我地應該接受佢嘅。

引用:
原帖由 tigerbluefly 於 2019-1-25 10:24 PM 發表

歌頌違法行,鼓勵犯法,其心可誅!

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-26 10:00 PM 發表
門徒周永康等佔中違法入獄
港大社運教授司徒薇卻放下黃絲遁入佛門?
● 舒瞳2019年01月24日 17:22
https://hkgpao.com/wp-content/uploads/2019/01/WhatsApp-Image-2019-01-24-at-16.45.18-1024x536.jpeg
叫人衝,自己縮,應該是一眾佔中幕後搞手的共同口號。當幕前的周永康因衝擊政總前地而坐九個 ...
又係民主300+
高教界民主行動成員

引用:
原帖由 LUNDO 於 2019-1-25 01:31 PM 發表

還我特首真普選!
真係想普選特首2012年已經選得啦
推到下一界已經有疑問
到2017年班友唔係要一人一票而係攪個佔中出嚟
時間夾正中國舉行亞太
怎樣令亞太成員成功轉TFF駕空亞太
最佳辦法就係將佔中制成64效應
將班瞓街英雄變成烈士

引用:
原帖由 2015627 於 2019-5-18 03:53 AM 發表

推到下一界已經有疑問
時間夾正中國舉行亞太
將班瞓街英雄變成烈士 ...
樓主九子的良知去咗邊

佔中九屎,呃盡白癡

引用:
原帖由 2015627 於 2019-5-18 03:53 AM 發表

推到下一界已經有疑問
時間夾正中國舉行亞太
將班瞓街英雄變烈士 ...
其實好想知道當年的瞓街英雄而家點諗

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]