• 瀏覽: 8,068
  • 回覆: 97
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-1-22 12:47 PM 發表

係囉,你周街疴,跟著話代表人嘛,知啦!
俾我講中又冇得反駁就又屎屎尿尿咁!公公人品真差勁👎🏻

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-1-22 01:10 PM 發表

俾我講中又冇得反駁就又屎屎尿尿咁!公公人品真差勁👎🏻
你講乜文都係你自己講啦。
自己講咗唔咁認,屈係代人講。

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2019-1-20 03:59 PM 發表
如果主角是老外
屈穎妍
最近看新聞,有些感慨,讓我觸目的是幾則花邊,感慨是因為它們只是花邊……
第一則,是上月發生在香港國際機場的一宗航機事故。一架由多倫多抵港的加拿大航空客機在赤鱲角機場降落時,機尾與跑道地面發生磨擦,導致機底嚴重損毀,幸好無人受傷。
這架載有近400人的客機屬波音777,發生意外時由副駕駛員操作,機長在旁監控。調查發現,該副機師是個「新牌仔」,事 ...
對對對
要問下波叔點解

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-1-22 02:38 PM 發表

你講乜文都係你自己講啦。
自己講咗唔咁認,屈係代人講。
公公真係唔識睇中文定選擇性失明!我有唔認係我講咩?公公你老人家除左講嚟講去都只係話人唔認之外仲有冇?真係詞窮得咁緊要??
我係以公公過往人品行為同立場去分析判斷得出結果先代為表出心跡,如公公認為分析有偏差大可以提出論點反駁,而唔係做人肉播放機不斷重複又重複咁話人唔認哩樣唔認嗰様,咁樣即係表示我嘅分析及判斷都係非常正確嘅,既然分析判斷都正確又何來屈人之說呢?

引用:
原帖由 s-chris 於 2019-1-21 11:13 AM 發表

你咁樣回帖唔公平
我引用唔返你個帖
馬英九(1950年7月13日-),中華民國政治人物,曾任中華民國第12、13任總統國民黨主席等職。生於英屬香港九龍油麻地籍貫湖南省衡山縣馬鶴凌秦厚修的兒子,1952年隨雙親定居台灣台北市[3][4]

家庭背景
祖先為扶風縣MM721C9,唐武宗會昌年間馬植徙至江西永新的溪岡,稱為溪岡MM721C9,元末時溪岡MM721C9的馬成中,投奔明軍,轉戰湖北湖南戰死。其子馬光佑因而在湖南湘潭縣湖田定居,是為湖田MM721C9,後人流轉湖南各地。

原來馬英九的姐妹既是國民黨要員又是是移民美國,定居美國!!! 同中共的人一樣形況....

引用:
原帖由 s-chris 於 2019-1-21 11:13 AM 發表

你咁樣回帖唔公平
我引用唔返你個帖
蔣勻田(1903年-1994年6月7日),名錫盷,字勻田以字行安徽蚌埠人。中華民國政治人物。

1948年6月,蔣勻田辭去行政院職務,赴美國考察憲政,全家遷居台灣。1958年離職,獲聘為美國史丹福大學東方部顧問。1964年被接收為美國亞洲學會會員。1969年,偕家眷移居美國舊金山[來源請求]

1994年6月7日,蔣勻田於美國舊金山病逝。

https://zh.wikipedia.org/wiki/蒋匀田

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]