• 瀏覽: 997
  • 回覆: 9
+3
反中亂港聲量大,全因港英時代外國勢力提早佈局媒體、教育、司法、社福... ...
但如果看特區立法會選舉,反中民煮派不斷萎縮,親中建制派不斷壯大
可見一般市民認可一國兩制的成功
DQ事件更加係深得民心,社會上完全沒有波動、補選時民煮派仆直,都可見一斑
所謂不作死就不會死,反中亂港的作死行為完全得不到廣大香港民眾支持

引用:
原帖由 冬樹大人 於 2019-1-20 06:48 AM 發表
台灣與香港選舉的最大不同之處,首先在於選舉制度 ...
我知你地唔buy功能組別,所以只計DQ前地區直選結果
1998年反中民煮派20席、親中建制派5席
2016年反中民煮派19席、親中建制派16席

如果一國兩制係你講得咁失敗,如何解釋反中民煮派地區直選由80%議席跌至54%?

泛淫派比人DQ好正常,唔係邊有話題比人出膠post

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-20 09:02 AM 發表

我知你地唔buy功能組別,所以只計DQ前地區直選結果
1998年反中民煮派20席、親中建制派5席
2016年反中民煮派19席、親中建制派16席

如果一國兩制係你講得咁失敗,如何解釋反中民煮派地區直選由80%議席跌至54%? ...
每日150,你估流架。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-1-20 12:37 PM 發表
每日150,你估流架。
唔係流,係廢

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-1-20 04:45 PM 發表
只要量大,一樣有作為。
唔怪得回歸前 民煮派由每日75加到每日150

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-20 08:34 PM 發表

唔怪得回歸前 民煮派由每日75加到每日150
世事不會是一條直線。
果陣投票比佢,而家果班唔會。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]