• 瀏覽: 16,429
  • 回覆: 239
+2
引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-21 02:17 PM 發表

澳門有23條,啲搞屎棍唔敢亂嚟,咪靜啲咯!

香港有23條的話,班搞屎棍就唔敢成日煽風點火!
所以班搞屎棍搏老命去醜化廿三條。

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-21 08:08 PM 發表

但形勢比人強,撐唔到幾耐!
來一次真全人投票, 大部份奉公守法的人都會投贊成廿三條立法, 林鄭政府冇膽鬼, 係都唔敢立法。

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-21 09:20 PM 發表

公投?英國佬玩盡喇!結果...........
結果被輸打贏要的少數人推返............
所以很多心水清的人都知道所謂公投, 只是政客把玩的遊戲

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-22 09:41 AM 發表

英國佬今次真.....丟家!有啲議員竟違.....民意!
既然輸唔起當初就咪搞喇,而家....唉...點以科!
英國佬今次認真示範了真公投假民主的失敗, 叫歐洲人反省假民主的墮落。

引用:
原帖由 2018mido100 於 2019-1-21 01:52 PM 發表

澳門驅逐毒媒?

拒絕毒果妓者入境就知

但真係試過取消反中報刊牌照?
有冇取消就唔知, 但不再發牌俾毒媒就肯定

乜人會睇G報

老千蛋麗記得唔好成日虂面,視覺污染呀!

引用:
原帖由 bananahk 於 2019-1-19 01:53 PM 發表
每個香港人被其他地區拒絕入境都要政府出頭咩?
去非洲喇,肯定俾入境

引用:
原帖由 2018mido100 於 2019-1-22 01:17 PM 發表

即係要先登記其政治立場,方可發牌?

定係點?

不過支持香港效法

但最好都係澳門特區吞併香港特區,引入23條,反毒媒!
謹慎的政府會在媒體登記申領牌照前, 徹底調查持牌人的背景, 不會像香港政府那麼輕率, 明知故犯胡亂發牌。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]