註冊 登入

[國際政局剖析] 年輕人,納稅人,共產黨,中華人民共和國人

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-1-15 08:56 AM 發表

你真是有病怎麼防止呢?有一永遠正確的先知神靈嗎?人民不會錯嗎?

試錯是人類前進的必然過程,就象科學發明創造一樣,就象愛迪生的名言,我從不犯錯,所有的失敗都是成功前必須的程序,沒有一次就成功的方法。

中共治國69年,也是試錯的過程,西方的民主制也是非常邪惡的錯誤,只是他們自己不自知吧了,你也是不明的白民主制的錯誤,那不過是你智商低而已。 ...
犯錯係必然,但一定要做野去防止錯誤再次發生,

正如天氣寒冷,你著少左衫,如果凍到肺炎入院,
你好番之後,見到天氣凍,都會著多件衫,
亦會多啲注意天氣預告。

當然預防措施未必百分百有效,但正常人亦唔會因爲唔係百分百有效而乜都唔做!

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 yc0688 於 2019-1-15 05:43 PM 發表

你在胡說八道,香港人民在英國人統治時做過老闆嗎?做過主人嗎?請解釋一下香港人民這個老闆為什麼要服從英國佬統治?
以前?!
人人出世時都係食奶/啜阿媽啲奶,你而家重會不會啜阿媽啲奶?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-15 05:39 PM 發表

係呀,西敏法令呀。
咁西敏法令又是經一人一票公投確認的嗎?

人民選?
乜原來現任的QE2,要傳位俾邊個,係要經一人一票公投架。
...
法令係經民主選舉選出,有人民授權議會通過。

總之,選民唔滿意,絕對可以影響必須靠選民投票支持的政客。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-17 09:19 PM 發表

人民的權從何而來的?人民無權拿什麼去授?神精病,手中沒有軍隊,狗屁的權都沒有。

風雨送春歸,飛雪迎春到,已是懸崖百丈冰,尤有花枝俏,

俏也不爭春,只把春来報,待到山花浪漫時,她在叢中笑。
人民的權從何而來的?人民無權拿什麼去授?神精病,手中沒有軍隊,狗屁的權都沒有,

槍杆子裡面出政權,這是人類的規矩。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-1-17 09:24 PM 發表

人民的權從何而來的?人民無權拿什麼去授?神精病,手中沒有軍隊,狗屁的權都沒有。
根據中共都簽署承認的人權宣言,人權係生而擁有。

事實上,如果你乜權都無,即係我可隨時殺左你(因為你無生存權),

相反,國家一切權力就係來自人民,呢一點係連大陸憲法都寫明(唔記得係第一定第二條)。

唔該你唔好再侮辱中國人,中國人唔係崇尚力強者勝的野獸。

中國人唔可以再崇尚槍杆子出政權,
因為人人對權力都有慾望,想有權,
呢一個思想隨時會害死中國人,
因為呢一個就係禍亂之根。

人人想有權都要殺到血流成河。

中國人人命數目雖多,但唔係咁賤。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-17 09:29 PM 發表

事實上,如果你乜權都無,即係我可隨時殺左你(因為你無生存權),

相反,國家一切權力就係來自人民,呢一點係連大陸憲法都寫明(唔記得係第一定第二條)。

唔該你唔好再侮辱中國人,中國人唔係崇尚力強者勝的野獸。 ...
人權與政權是一回事嗎?中共本身就是人民的一員,就完全強制性代表了人民(這是個文字遊戲),最主要是掌握了軍隊(這是實質)。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-17 09:29 PM 發表

人人想有權都 ...
你真是可笑,美國攻打伊拉克,靠軍隊,難道靠嘴炮?

回覆 引用 TOP

引用:

人人想有權都 ...
另外要我信你也可以,你叫美國解散軍隊,消毀航母、核武,你能做到嗎?笑死我了。

回覆 引用 TOP

引用:

人人想有權都 ...
教你一個真實的理論,國家的權力來自軍隊的指揮權,與人民沒有半點關系,蒙古人用軍隊就能統治漢族。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-17 09:19 PM 發表

又俾你呃左,西敏法令唔係講皇室繼位架。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-10 11:47 PM 發表

地球上任何一個社會 都必須要有年輕人同納稅人

但就唔一定需要有共產黨 同 中華人民共和國人。

結論係,共產黨可以倒臺, 中華人民共和國人可以消失,並冇乜野大不了。 ...
準時食葯,不要放棄治療!  😂😂😂😂😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-15 01:30 AM 發表

都話你對西方國家的制度一無所知,
國會唔單止可以廢黜一個英皇,
甚至可以改行共和。
你快d叫英國警察告女皇愛人啦
又一單煽你塊面
2019年英國皇室犯法警察都無得告佢

高傲的皇室撞左人連道歉都唔會做

附件

2019-1-20 06:38 PM

反洗腦:
英國港督無得比香港人選,立法會議員委任。 港督可以隨時否決行政立法會議案,唔需要任何形式既炒人。97前新聞絕對無反英國政府既自由。
回歸後獨裁中共比香港人某程程度選舉特首,特首被嚴重判權,立法會過半直選。 新聞直情有亂作野既自由。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-15 08:22 AM 發表

你三個post 我一齊答。

溫莎公爵下台前係曾經提過方案令佢可以既娶辛普森夫,又保持皇位,
即係辛普森夫人無王后之名及子嗣不得繼位,
但方案不獲人民同意。

唔該唔好再幻想英皇可以犯法,
更加唔好用大陸果一套有權就可以用盡的心態去評價英國人.........

所以英女皇會自願罰款,因為佢知道唔可以告佢的條文根本等同唔存在,
隨時令佢有如台灣陳水「騙」。

一個代言人有錢,難道有犯法,
難道一 ...
皇室成員真係怕你侮辱佢,所以明知故犯
做一次你睇,煽你一大巴掌。

明開快車,開完快車撞完人,明開車唔帶安全帶
你哥 d皇室虛設夢,真係比人煽完一巴又一巴
無法啦,人地英國皇室就係藍血人, 法律都奈佢唔何
哈哈哈哈

附件

2019-1-20 06:48 PM

反洗腦:
英國港督無得比香港人選,立法會議員委任。 港督可以隨時否決行政立法會議案,唔需要任何形式既炒人。97前新聞絕對無反英國政府既自由。
回歸後獨裁中共比香港人某程程度選舉特首,特首被嚴重判權,立法會過半直選。 新聞直情有亂作野既自由。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-10 11:47 PM 發表

地球上任何一個社會 都必須要有年輕人同納稅人

但就唔一定需要有共產黨 同 中華人民共和國人。

結論係,共產黨可以倒臺, 中華人民共和國人可以消失,並冇乜野大不了。 ...
中國共產黨 和 中華人民共和國 消失, 都是好事!

黑玫瑰

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。