• 瀏覽: 1,855
  • 回覆: 27
引用:
原帖由 kingking99 於 2019-1-11 12:44 PM 發表
台媒不是一向說大陸的空軍不行的嗎?
台媒有很多種,但樓主不是一向說大陸的空軍不行的嗎?

估唔到我地中國, 已經不知不覺咁越嚟越勁, 香討漢奸, 老美, 毛熊, 日寇同台媒成L日都話要警惕.

中時幾時變咗共諜呀?吹噓俄羅斯軍力回升,則使美軍分心應付俄羅斯,削弱對台獨勢力的支持。

引用:
原帖由 highbury64 於 2019-1-9 03:50 PM 發表

台媒吾係小學雞
高價賣d磁粉比俄螺絲咪得

乜唔係idf都吊打殲20咩 點可能第二呀

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2019-1-11 12:39 AM 發表

珍寶島是中共靠伏擊人地,之後蘇聯在近新疆鐵列克提克地區伏擊番共軍,造成自稱戰無不勝解放軍60多人死傷,一人被生俘,陣地被摧毀,沖突後大家展開談判,最後珍寶島再無人駐守,一直到1999年中俄劃界,珍寶島歸中國,表面上中共勝利,其實吃了大虧,用個珍寶島送多半個黑瞎子島換你中共承認遠東地區簡直超值。
俄羅斯現在經濟雖然不及中共,但人家天然資源比你多,賣的武器比中共賣得高價。在葉利欽咁弱嘅時候都收唔 ...
難道珍寶打咗一次就完結咗嗎嗎?伏擊就笑撚死人冇命賠噃﹐人哋土共光明正大同前蘇聯打﹐連當時蘇軍最先進坦克都搶埋潻。
更且遠東所失土哋係清朝同中華民國簽下喪權辱國割地賠款所去嘅﹐𠵱家俄羅斯重有七八千枚核彈﹐難道土共咁撚笨同俄佬打一場滅國之戰嗎?
飯要一啖咁食唔使心急喎。

引用:
原帖由 今生何求 於 2019-1-11 11:41 PM 發表

難道珍寶打咗一次就完結咗嗎嗎?伏擊就笑撚死人冇命賠噃﹐人哋土共光明正大同前蘇聯打﹐連當時蘇軍最先進坦克都搶埋潻。
更且遠東所失土哋係清朝同中華民國簽下喪權辱國割地賠款所去嘅﹐𠵱家俄羅斯重有七八千枚核彈﹐難道土共咁撚笨同俄佬打一場滅國之戰嗎?
飯要一啖咁食唔使心急喎。 ...
不要學中共報喜不報憂啦,時時只提珍寶島點威,不提鐵列提克,這戰解放軍全軍覆沒,一人被生俘。
而滿清割讓土地,中華民國無承認這些條約,是中共1999年承認這些國界,唔好歪曲歷史啦。點一啖啖食,只是空話,你講得啱嘅係中共驚俄國核武, 如果俄國一直有核武難道就唔洗收。

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2019-1-10 11:02 PM 發表
其實中共最怕俄佬。
因為俄羅斯啲軍事設備丟中國九條街,如果要開戰嘅話,我會買俄羅斯贏

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2019-1-12 12:54 AM 發表

不要學中共報喜不報憂啦,時時只提珍寶島點威,不提鐵列提克,這戰解放軍全軍覆沒,一人被生俘。
而滿清割讓土地,中華民國無承認這些條約,是中共1999年承認這些國界,唔好歪曲歷史啦。點一啖啖食,只是空話,你講得啱嘅係中共驚俄國核武, 如果俄國一直有核武難道就唔洗收。 ...
你到百度找找吧。

引用:
原帖由 40342 於 2019-1-12 02:46 AM 發表

你到百度找找吧。
哦!原來你睇百度,那邊資訊都好相信,都被過濾的。
所以中國大陸一直禁外國資訊媒體,雖然每一個媒體不能盡信,但我現在可以暢所欲言。

引用:
原帖由 blackbird25 於 2019-1-11 09:11 PM 發表
乜唔係idf都吊打殲20咩 點可能第二呀
idf有殲20刻星磁粉噴灑系統

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2019-1-12 10:27 AM 發表

哦!原來你睇百度,那邊資訊都好相信,都被過濾的。
所以中國大陸一直禁外國資訊媒體,雖然每一個媒體不能盡信,但我現在可以暢所欲言。
你話提都提,現在有資料,又話唔好信,你講晒好啦。

引用:
原帖由 40342 於 2019-1-12 12:11 PM 發表

你話提都提,現在有資料,又話唔好信,你講晒好啦。
你有權信百度,但我唔睇百度嘅,我只知現時香港還可以睇世界各地網站唔洗翻牆,有言論自由。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]