• 瀏覽: 1,477
  • 回覆: 14
三星同政府高官有密切關係,唔係邊得黎南韓會俾人叫做三星共和國呀。

研發開支高係咪就代表回報大好難講,當中可能有好多水份,好多研發項目係cap水多...

同一個項目可能有人用更少經費但研發速度更快,呢D野好難講...

大家都知道南韓三星呢D財伐好多貪污內幕野

引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2019-1-3 04:26 AM 發表
三星是全韓國的工業巨頭,乜Q生意都做,將她和只做通訊業的華為來比而且乜輸不了多少,可見華為真勁,洋鬼子腳軟了。
係囉!
等於一個全球人均GDP排第76既第三世界發展中國家,
講到自己世界第一, 不過啲高官同有錢人又薄命攞外國護照一樣。

引用:
原帖由 victorkc 於 2019-1-3 04:33 AM 發表
三星同政府高官有密切關係,唔係邊得黎南韓會俾人叫做三星共和國呀。
乜嘩胃係真·私人公司咩……?……

三星太子, 差d行賄要坐

引用:
原帖由 fcukadm9 於 2019-1-3 10:42 AM 發表

3星都捐唔少, 台面+台底
韓國差不多所有總統都貪污........邊個咁有個個都派???

引用:
原帖由 fcukadm9 於 2019-1-3 10:42 AM 發表

有啲唔同,大陸有國企,國家為主。
但三星唔係國企,但卻可操縱政府運作,所以啲人覺得有民主可以解決一切係冇可能的。

講多無謂時間可以証明一齊

依家華為氣勢如虹,美國佬都驚到要打壓

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]