• 瀏覽: 7,281
  • 回覆: 71
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 布丁狗Bello 於 2019-1-4 10:44 AM 發表

那是合理期望,中國仲未踏足「人類在太空維生」呢方面佢科研,西方每日自 ISS 第一日運作開始就作有關科研,中國在這方面嚴重落後。好多人以為硬件得就得,但中國硬件真係好得?小載具登陸火星都要靠俄羅斯,現在連一次遠過月球的登陸都未試過,慢慢速啦!不是一味吹就吹到實現的,蘇聯已試過無腦追趕的後果係點喇。 ...
美國你估靠自己?咪又係比一些外國科學家入藉美國幫佢完成 好似運動員的玩法 比黑人入藉取田徑冠軍一樣

引用:
原帖由 小強基金 於 2019-1-5 09:35 AM 發表

乜真的有人登陸月球嗎?
美國人笑中國這老實,無用高科技天價上太空,低成本荷里活便可以拍片1969美國人登陸月球。

引用:
原帖由 benho118 於 2019-1-4 01:25 AM 發表

特朗普做乜都係要,make america great again!你又唔話美國佬政治上腦??晒嗚氣。
荷里活片美國1969人類登陸月球,那才是真正鋪天蓋地的政治大話宣傳。講卑鄙無恥下流賤格,American First 啦。

引用:
原帖由 fouly123 於 2019-1-3 17:26 發表

旅行者1號已經差唔多係"冇能量+冇反應"的太空人造物, 而2號也將快耗盡. 它哋兩個已經給予人類許多深空知識, 當然啦~!你可以用人家d嘢同我們中國來比較差距, 我也喜歡你們這類凡事不關已的人, 繼續以輕蔑態度去看待中國的航天發展. 因為俾人睇唔起才是最好的動力去發展自我, 航天發展的未來係不好預測, 但是總好過比有計劃而沒有行動性.

今天 1月03日 2:26pm 嫦娥4號 已經 ...
原本美國的登月資料是公享,但到中國表示計劃探月時,美國就不計分享這些資源了。

引用:
原帖由 fouly123 於 2019-1-3 05:34 PM 發表
NASA有公開好多資源, 當然...最重要的軌道運行及燃料使用公式不會開放, 日後其他國家就要自己去慢慢摸索.
公開軌道及燃料使用便馬上穿崩,科學地證明了美國1969人類登陸月球是荷里活片。

引用:
原帖由 manlibbb 於 2019-1-5 04:37 PM 發表
美國你估靠自己?咪又係比一些外國科學家入藉美國幫佢完成 好似運動員的玩法 比黑人入藉取田徑冠軍一樣
因為美國係一個優越嘅民主自由強國,人人都想成為美國公民,包括中國大把高官啲家屬都想成為美國公民。
中國係一個人人想偷渡離開嘅低收入窮國,係人都會揀做美國人喇!

附件

ED6DF238-CB8A-4DE9-A64A-EE47AAEAAE36.jpeg(81.91 KB)

引用:
原帖由 vule2011 於 2019-1-5 09:18 PM 發表

因為美國係一個優越嘅民主自由強國,人人都想成為美國公民,包括中國大把高官啲家屬都想成為美國公民。
中國係一個人人想偷渡離開嘅低收入窮國,係人都會揀做美國人喇! ...
尾國全是犯人後代 佢地基因全是賊仔基因和殺人犯 犯罪學裏尾國人腦袋有七成都是罪犯的腦袋,所謂旻煮豉油是黑社會手法厄人

做尾國人都是想厄多D銭和利用佢地

呆灣人正on九仔

引用:
原帖由 vule2011 於 2019-1-5 09:18 PM 發表

中國係一個人人想偷渡離開嘅低收入窮國,係人都會揀做美國人喇! ...
中國探月係屬天文學事務, 日後月球更可能是深空探索的前哨, 咁又關習近平家人是否中國籍 或者人人想成為美國公民咩事?  對於中國事務~你個大腦除咗裝入的, 只是有共產黨每日 偷 呃 拐 騙 假或拆你祖屋之外, 就沒有其他聽聞或者你冇錢移民, 住係所謂的共產黨匪區, 所以日日食飯飲水 到去廁所都要透過發牢騷令自己好過d
中國航天局裡頭唔係個個都係共產黨, 佢哋同世界上多數的天文學者一樣, 對未知深空充滿好奇意欲想一探到底.
談好像個廁所, 每次用完即使洗手後依舊有味, 最慘就係每日都可能要進入使用. 對比宇宙好大....而我們的生命十分短暫, 對百年前的人都幸運哋接觸到宇宙的遙遠無界.所以係香討即使政治互有立場, 但愛好會有好多共通點, 冇必要日日都同人爭廁所用. 當然, 同人爭論也許令你滿足到所得, 這也係另一種愛好.

美國有冇到月球我睇唔到,但我亦十日更未聽過中國航天局有否認過美國到過月球。
遲早有其他人上月球架喇,食下花生好過。

窮Lnasa執粒

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]