• 瀏覽: 11,074
  • 回覆: 127
+7
引用:
原帖由 apmichael 於 2018-12-10 04:03 PM 發表

如果玩到咁,中國都可以唔使理美國d專利啦
美國一向都係咁

要別國尊重知識產權, 但就可以不承認別人既專利
要別國開放市場, 話要公平貿易, 但就不接受其他競爭者進入, 甚至命令其他國家拒絕

有強權無公理

引用:
原帖由 焦急硬硬的羊 於 2018-12-10 06:12 PM 發表

你試下你可否用華為電郵?
去開番個啦。

附件

Screenshot_2018-12-10-09-15-35.png(60.66 KB)

引用:
原帖由 starwitness123 於 2018-12-10 11:48 AM 發表
美國如制裁華為,華為必定倒閉

中興員工發聲:華為只有少數芯片自研,被制裁一樣倒閉-控制器/處理器-與非網
www.eefocus.com › mcu-dsp
華為麒麟芯片, 真的全部都是華為自己研發的嗎?

樂活微生活
每當說起國產手機芯片,不知道大夥首先想到的是不是華為麒麟芯片?但你以為華為這個海思麒麟芯片,真 ...
用「連結」都弄虛作假,
叫人懷疑樓主此帖文內容之真實可信性?

好快被刪帖假新聞

引用:
原帖由 starwitness123 於 2018-12-10 11:48 AM 發表
美國如制裁華為,華為必定倒閉

中興員工發聲:華為只有少數芯片自研,被制裁一樣倒閉-控制器/處理器-與非網
www.eefocus.com › mcu-dsp
華為麒麟芯片, 真的全部都是華為自己研發的嗎?

樂活微生活
每當說起國產手機芯片,不知道大夥首先想到的是不是華為麒麟芯片?但你以為華為這個海思麒麟芯片,真 ...
假新聞,自己亂咁作,條拎邊度有講呢啲嘢?

引用:
原帖由 apmichael 於 2018-12-10 16:27 發表

你真係以為華為係一間手機廠?佢賣既野大部份都唔用ARM
天真O既係邊個?  華為最大業務係通訊基建, 不過backend通訊器材/基站之類, 核心一樣係用歐美廠晶片.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]