• 瀏覽: 4,577
  • 回覆: 68
+8
引用:
原帖由 helloling 於 2018-12-8 01:20 PM 發表
美澳紐早前以國家安全為由,'禁止5G網絡使用中國電訊巨華為的設備,日本昨傳出將禁止政府採購華為及中興通訊電訊設備。內地《環球時報》總編輯胡錫進今在北京舉行的該報年會開幕禮上致辭,回應了內地網民批評他在美國「封殺」中興時仍使用iPhone一事,表示自己曾嘗試放棄iPhone、試用華為手機,但發現不能適應其操作系統,於是「被迫堅持用iPhone」。

https://fs.mingpao.com/in ...
呢條L樣仆街啦

同胞講事實,敢言

呢個係佢嘅人權,唔係宜家又無呀?
引用:
原帖由 helloling 於 2018-12-8 01:20 PM 發表
美澳紐早前以國家安全為由,'禁止5G網絡使用中國電訊巨華為的設備,日本昨傳出將禁止政府採購華為及中興通訊電訊設備。內地《環球時報》總編輯胡錫進今在北京舉行的該報年會開幕禮上致辭,回應了內地網民批評他在美國「封殺」中興時仍使用iPhone一事,表示自己曾嘗試放棄iPhone、試用華為手機,但發現不能適應其操作系統,於是「被迫堅持用iPhone」。

https://fs.mingpao.com/in ...

我支持敢講事實既同胞

呢條iphone奴才你估佢唔愛美國咩!
只係未塭夠,塭夠即刻移民美國做漢奸賣國賊

華為手機系難用D嘎,
所以愛瘋低端蠢人用多。科學調查結果,冇歧視意思。

總編偶像是星爺嗎?

「被迫堅持用iPhone」

人不要臉,天下無敵

呢條友真係漢奸人辦

啲人民幣力量同共奴唔見曬

人無恥,可以面不紅,可以擺來形容環時總編輯

有愛國心是好事,但無必要事事到上綱上線,猶如黑暗時代天主教會搜捕女巫一樣。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]