• 瀏覽: 1,361
  • 回覆: 12
+5
英國一名男子用死兔餵飼寵物巨蟒時,未知巨蟒看錯目標抑或被主人擺動的手吸引,一口咬向主人。牠遲遲不放口,主人雖然受傷流血但仍笑著稱:「我要裝死嗎?」...

其實蛇嘅視力都唔好,而且都認唔到主人係邊個,主人用手揸住冷冰冰嘅死兔,而你隻手又暖笠笠咁,仲唔咬你
隻手先咩…蛇主要係感測獵物熱能同空氣中嘅氣味㗎嘛,即係用佢條脷成日伸出伸入就係咁解。球蟒咬到唔驚,一般都溫馴,又無毒嘅。

新聞來源連結:
https://hk.news.appledaily.com/international/realtime/article/20181130/58964307

附件

Screenshot_20181130-023206.jpg(107.53 KB)

Screenshot_20181130-023218.jpg(101.09 KB)

Screenshot_20181130-023228.jpg(109.5 KB)

Screenshot_20181130-023242.jpg(87.87 KB)

有無愛免L呱呱叫呢?

咁都係新聞

都唔袛佢一個

引用:
原帖由 Peter_H 於 2018-11-30 11:21 PM 發表
唔着褲佢就知味道⋯估到條蛇想點 
據聞江蛟泉正查詢天冷時蟒蛇是否需要鑽洞取暖

毒果無野好寫,只好偷文

入去蛇肚好好玩
點解唔入去玩

食咪個主人就perfect

引用:
原帖由 simpson777 於 2019-1-23 01:42 AM 發表
入去蛇肚好好玩
點解唔入去玩
養到5,6米時,條蛇應唔會客氣食埋佢落肚!

蛇,鱷,蟲,食人魚呢d根本冇性,養佢當竉物的,根本是變態。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-1-23 10:13 發表
蛇,鱷,蟲,食人魚呢d根本冇性,養佢當竉物的,根本是變態。
佢已經係變態中最正常的一個了,基本上養這些動物的人都係用活生生的動物去餵,睇隻白兔點死才覺得有生存價值的...

最變態是有人養蜘蛛買白老鼠去餵

柒左又要面, 咪死頂lor

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]