• 瀏覽: 2,136
  • 回覆: 26
+2
Why mention it again?

真係好離譜囉 

一人少句啦

鬥咩咀呢

引用:
原帖由 晚晚勾義嫂 於 2018-10-12 04:18 PM 發表
《金融時報》亞洲新聞編輯馬凱早前被港府拒簽工作證,民主黨許智峯昨(11日)於立法會大會上,要求特首林鄭就事件解畫,促林鄭林鄭不要再曖昧下去。林鄭回應指不是立場曖昧問題,強調入境處獨立處理入境個境,慣例不會對外解釋原因。許智峯批評林鄭敢做不敢認,不是君子所為,又問日後反對23條、支持真普選記者會否日後不能入境?林鄭拒答,但她其後補充指,君子應「動口不動手」,暗諷被指涉搶政府人員手機的許智峯。

...
行開啦,成日金融時報金融時報,關佢义事咩?正乞兒。

引用:
原帖由 鋼鐵英雄 於 2018-10-14 02:46 AM 發表

行開啦,成日金融時報金融時報,關佢义事咩?正乞兒。
成日環球時報環球時報關又關佢义事?

笑了 

林鄭答咗喇,佢用比喻法。
議員搶手機做錯咗,
入境處唔批工作證,同樣係做錯架!
將兩件錯事擺埋一齊。

抽水最無恥

引用:
原帖由 晚晚勾義嫂 於 2018-10-12 04:18 PM 發表
《金融時報》亞洲新聞編輯馬凱早前被港府拒簽工作證,民主黨許智峯昨(11日)於立法會大會上,要求特首林鄭就事件解畫,促林鄭林鄭不要再曖昧下去。林鄭回應指不是立場曖昧問題,強調入境處獨立處理入境個境,慣例不會對外解釋原因。許智峯批評林鄭敢做不敢認,不是君子所為,又問日後反對23條、支持真普選記者會否日後不能入境?林鄭拒答,但她其後補充指,君子應「動口不動手」,暗諷被指涉搶政府人員手機的許智峯。

...
咁智障議員只識反反反死都無用架。。

引用:
原帖由 ZZ_Gundam 於 2018-10-13 04:33 PM 發表
條柒婆根本唔知自己係返緊工。
好少聽人叫許智峯做柒婆,不過幾貼切

引用:
原帖由 廿一號 於 2018-10-16 09:33 AM 發表

好少聽人叫許智峯做柒婆,不過幾貼切
好明顯你有閱讀障礙.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]