• 瀏覽: 18,856
  • 回覆: 247
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 小港人 於 2018-8-17 02:09 PM 發表

我錢唔多,幾仟萬一定有, 移民資格一定有, 有專業資格。要移無難度, 一年去十次, 八次旅行有錢又有假。

係d無競爭力嘅人先想移民, 其實係香港唔掂, 唔覺得去到外地會掂左 ...
得啦、得啦!知道你有幾仟億啦…………………………呀唔係,你話係幾仟萬呵!又有磚業資格啊………………………哎呀!又打錯字,你話係專業資格先啱!呀高人!!

個句乜話,認真就輸了,真冇錯!

引用:
原帖由 AssLicker 於 2018-8-16 01:56 PM 發表
好多人都話香港生活壓力大,物價高,並非理想的宜居城市,但交通便利、翠綠的郊外環境同時又深受港人喜愛,如果你有能力移民,你會選擇去或留呢?

如果你有能力離開香港生活,你會否選擇移民?會:10436 (77.4%)
不會:1923 (14.3%)
無法決定 1109 (8.2%)
如果有得揀,你會想下一代留在香港生活嗎?會:2102 (15.6%)
不會:9706 (72.1%)
無法 ...
你簡單啲睇,97年前因擔心香港回歸中國而移民美加澳既香港人,大大話話有120~150萬人,呢班移過民,嚐過歐美生活既香港人,有幾多人已經回流香港?  有幾多人會繼續留喺外國?

兩者比例,已經說明那裹才是人間天堂.

唔會, 越去得多外地越中2香港

條題目多鬼餘
如果有得揀喎
問你如果有得揀, 會天天去食自助餐定天天食飯堂, 我估無人會答飯堂吧。
這不等於那些人好想移民囉。
移民呢家野, 同轉工一樣
不是睇而家好唔好,而喺有無更好的,
好的定義好個人, 想找發展機會移民, 跟想找退休樂土是兩個不同慨念。

有錢你移去邊都無所謂,無錢你移去邊都無分別

引用:
原帖由 一家團聚 於 17/8/2018 18:19 發表

得啦、得啦!知道你有幾仟億啦…………………………呀唔係,你話係幾仟萬呵!又有磚業資格啊………………………哎呀!又打錯字,你話係專業資格先啱!呀高人!!

個句乜話,認真就輸了,真冇錯!: ...
無能的人, 去到邊都係無能, 只能做鍵盤戰士

要走就走啦!留下無意思

引用:
原帖由 yrrah1 於 2018-8-16 02:01 PM 發表
悲哀,不斷褪色的國際城市
香港人日日被大陸逼害,被香港特衰政府出賣。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]