• 瀏覽: 16,060
  • 回覆: 69
+3
其實係個主持人見到個鋼板扶架(厚約20cm),佢錯覺以為係鋼板厚度,佢去現場睇完無修正,呢啲係人為失誤。不過個炮彈係真勁。

MIC鋼板我手指尾都可以隊得穿啦

引用:
原帖由 太大星 於 2018-8-21 07:25 PM 發表
其實係個主持人見到個鋼板扶架(厚約20cm),佢錯覺以為係鋼板厚度,佢去現場睇完無修正,呢啲係人為失誤。不過個炮彈係真勁。
吓,你咁盲撐都得?就當主持人錯睇,但佢當場問人員鋼板幾厚,而工作人員答佢最少15cm

引用:
原帖由 鄉土實言者 於 2018-8-22 02:45 AM 發表

吓,你咁盲撐都得?就當主持人錯睇,但佢當場問人員鋼板幾厚,而工作人員答佢最少15cm
主持人作假同炮彈勁係兩件事,上邊話鋼板得一厘米、鋼板有分級數、主持人作假係我,炮彈睇落係幾勁,唔好見係中國制就盲反。

引用:
原帖由 太大星 於 2018-8-22 08:14 AM 發表

主持人作假同炮彈勁係兩件事,上邊話鋼板得一厘米、鋼板有分級數、主持人作假係我,炮彈睇落係幾勁,唔好見係中國制就盲反。
穿甲彈好多國家都有,亦冇話盲反大陸,只係咁樣嘅視頻令人覺得造假,其實呢類測試好多國家做到,何需要講15cm鋼板作大

其實,後面三十幾度的廿二cm  鋼板更有意思

係喎,流到震,目測厚度應該無10mm,可能5mm以下,一砲過打穿50mm厚鋼板同分咗10次每次5mm已經差好多級數,原理好似空手道擘磚咁擘得多唔代表可以擘一塊過相同厚度
引用:
原帖由 太大星 於 2018-8-16 09:29 AM 發表
穿甲彈好強,但旁述説鋼板超過15厘米厚係假,你睇每塊板破口位唔夠1厘米厚,同埋鋼板都有分唔同強度級數。

可唔可以綁埋個主持人上鋼板打穿埋佢,睇見佢D誇張表情就無癮。

引用:
原帖由 賈文子 於 2018-8-16 10:41 AM 發表

Ching 神人呀,1cm都可以一眼量度,專業賣鋼板?或者木板?
未必止1cm,但點睇都唔似有15cm囉。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]