• 瀏覽: 5,691
  • 回覆: 58
+5
引用:
原帖由 liuliye2 於 2018-7-18 04:34 PM 發表
「香港民族黨」自2016年成立以來,公然在社會上叫囂「港獨」,並四處勾結「獨」派勢力,早已引起社會各界的強烈反感。保安局昨日表明會考慮禁止該黨運作,令本港社會大快人心。多個政團紛斥「港獨」是毒瘤,「民族黨」宣揚「港獨」證據確鑿,嚴重違憲違法,是公然挑戰基本法及衝擊「一國兩制」底線的行為,絕對不能姑息。有議員強調,本港應盡快就基本法第23條進行立法,徹底杜絕「港獨」惡行。

自由唔係 ...
絕對支持民族黨司法覆核,希望政府向法庭上披露佢地啲証據,政府一定搵到好多佢地啲仆街野

我都非常高興

引用:
原帖由 元朗天水圍新仔 於 2018-7-18 08:09 PM 發表

可唔可以屋企獨立,脫離香港政府。
我覺得先支持左廁所獨立先啦。 我老豆日日霸住……無曬上廁所個自由

引用:
原帖由 至愛老輝 於 2018-7-19 01:14 AM 發表

呢度係香港,係 “中華人民共和國“ 嘅 特別行政區“ 美國嘅嘢關我地撚事?邊個話要跟美國果套?你就真係狗嗡當秘笈嘞 !
我幾時話要跟美國?

我只係指出開post個張圖資料唔正確。

面無血色的白痴仔,又點會真係可以革命成功建立香港共和國,都唔明政府點解咁驚一個一兵一卒都無的吹水白痴仔。

關大陸西咩事?

結社有自由!
犯法不容忍!

Good job!

根本就係抵X死~!

開心到飛起,公義得到彰顯!

引用:
原帖由 liuliye2 於 2018-7-18 04:34 PM 發表
「香港民族黨」自2016年成立以來,公然在社會上叫囂「港獨」,並四處勾結「獨」派勢力,早已引起社會各界的強烈反感。保安局昨日表明會考慮禁止該黨運作,令本港社會大快人心。多個政團紛斥「港獨」是毒瘤,「民族黨」宣揚「港獨」證據確鑿,嚴重違憲違法,是公然挑戰基本法及衝擊「一國兩制」底線的行為,絕對不能姑息。有議員強調,本港應盡快就基本法第23條進行立法,徹底杜絕「港獨」惡行。

自由唔係 ...
公投決定是否獨立囉,共產黨都係非法政權

引用:
原帖由 kglam98 於 2018-7-18 06:40 PM 發表

我一早都話根本係一國一制。
好呀,取消埋美國香港關係法仲好

引用:
原帖由 草根股王 於 2018-7-20 01:02 PM 發表

好呀,取消埋美國香港關係法仲好
正,我支持。班「愛國人士」無理由唔支取消美國關係法

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]