• 瀏覽: 2,005
  • 回覆: 26
引用:
原帖由 ohmyworld 於 2018-7-11 01:51 AM 發表
中央自以為釋放劉霞可拉攏德國, 讓德國協助挽救其在貿易戰中的劣勢。

這根本是以農民之心度君子之腹, 以為這會換來德國人的好感。

更愚蠢的是, 中共以為德國人看不出它心底是賣什麼葫蘆。

中央此舉實際只會令德國人對其更加反感, 皆因人家德國是先進文明國家, 不會利用自己國民來作政治籌碼。

中共一向自以為是, 卻原來是井底之蛙, 經常錯誤地將自己那套與普世價值不能接軌的道德標準, ...
咁難諗都比你諗到,果然是雜種思維

引用:
原帖由 Blonzz 於 2018-7-11 04:16 AM 發表
拉Q到咩,G7 玩緊零關稅,同你中國有親咩,況且,歐洲好認同中國侵犯版權係理應制裁。
原來咁多國家支持貿易戰
中國仲想叫大家一齊對抗... 冇人理佢...

引用:
原帖由 ohmyworld 於 2018-7-20 03:43 AM 發表

德國政府要求中共釋放劉霞係出於人道主義
雜蝗以為可以隻手遮天一向莫視外界既聲音
依家知道要靠人, 就高規格放劉霞向人示好
可惜優秀既德國日耳曼民族, 唔買你土共脹
雜種以為賣人情可拉攏, 點知自己挪架黎掉,
https://www.bannedbook.org/forum21/topic6757.html ...
係人都知咩事啦, 叫佢放咁耐唔放, 突然又放, 習總真係好cheap
又放d唔放d, 要捉人痛腳咁

引用:
原帖由 Video 於 2018-7-11 04:30 AM 發表

點解你要衝出來認
歐盟都比老美玩,你估佢地好強?破產國就大量。
歐盟都support美國... 除左係老朋友做生不如做熟之外, 都睇唔過眼中國喺貿易上既惡行

引用:
原帖由 skytra 於 2018-7-19 07:35 PM 發表
放劉去拉攏德國

這是洋奴念出來的

要明白在國和國之間, 只有實質利益

有左劉姐, 德國得到咪利益

洋奴一向唔用腦念野
咁中國keep劉霞咁耐做咩? 佢犯左咩事?
成日嗌佢放人唔放做咩等到而家先放?

引用:
原帖由 Video 於 2018-7-11 03:10 發表
低B港L仲以為美國好公平!內地封閉!
實質用下腦就明白......
你好講唔講,叫佢地用腦!
叫嗰班下體思考L點答你呢!

引用:
原帖由 ohmyworld 於 2018-7-20 12:03 發表
以為中共好撚勁既蝗民就真用碌尻諗嘢啦
咦!我又真係唔知你覺得中共好撚勁喎!

引用:
原帖由 skytra 於 2018-7-20 12:24 PM 發表

中國keep住13億人
這13億人好慘
慘呀所以有d逃離去香港, 有d去外國囉
人地想走做咩唔比人走?而家係軟禁

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]