註冊 登入

[兩岸新聞評論] 北大教授直言「中國無創新」 21世紀成不了超級強權

@kglam98 所以我講你來來去去三幅被,只是找交抝。
大陸毒奶粉只是影響國人,而美國的氫化植物油是荼毒全球,影響巨大。你們的以偏概全的詭計,我今天就來踢爆。

精選樓盤
引用:
原帖由 小婆羅門 於 2019-2-23 09:55 PM 發表

你睇你呢D咪就係態度囂張囉,你只會越講越出醜。
言論自由不代表可以指亂罵人,我同你討論為乜要拉埋我屋企人來講?閣下言論實在令人作嘔,不知所謂

由此可見你們這些反共份子就是如此下劣質數。

你睇你多麼野蠻無理,踢爆你這些誇大偏見,抹黑中國人係每一個正常香港人的責任,我只是站出來開口的其中一個。

把美國佬制造氫化脂肪與中國毒奶粉相比,美國才是真正的邪惡帝國。我只是講出真相。 ...
囂張係你既感覺,因為你被我踢爆你言論之可笑,所以先惱羞成怒啫,我就講事實。

笑死,你又搞錯,我係講你既決定,係你決定唔肯俾你bb飲大陸奶粉架,咁咪更加說明你之前既「疑問」係多餘啦!

我無講你屋企人呀。唔通你以為bb唔使食奶粉架?咁好笑

重有幾時「愛國人士」變成侮辱人既用語,請你解釋一下

既然 貴討論區不歡迎理性討論,鼓吹「愛國大於一切」,只要「親共愛國」言論,

謹此向貴討論區道別,祝安健
引用:
原帖由 kglam98 於 2019-2-23 10:04 PM 發表

囂張係你既感覺,因為你被我踢爆你言論之可笑,所以先惱羞成怒啫,我就講事實。

笑死,你又搞錯,我係講你既決定,係你決定唔肯俾你bb飲大陸奶粉架,咁咪更加說明你之前既「疑問」係多餘啦!

我無講你屋企人呀。唔通你以為bb唔使食奶粉架?咁好笑 ...
所以我交俾版主處理。

你答個帖咁多助語詞,又笑死又搞錯又愛國人士又叫人個仔食毒奶粉又批評別人老羞成怒,全部同討論事件毫無關係,只係在論壇搞挑釁破壞。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-2-23 11:36 AM 發表

你都認同大陸人無創意只識偷。
無错,創意研究太辛苦留給儍儍的美國人,偷用太爽了,太著數了,留給中國人吧!中國人太聰明,唔做儍仔!

今日想教你現實中,「恥」的價值觀!

當年歐美殖民地主義用槍火四周掠奪資源,歐美人並不覺「恥」,因為能掠奪代表自己能力強大,別人弱小。

當年日本侵華、強姦慰安婦,日本人並不覺「恥」,因為能侵略、強姦代表自己能力強大,別人弱小。

今天大陸人竊取科技,大陸人並不覺「恥」,因為能竊取大國的東西,代表自己能力強大,別人弱小。

所以道理還是一樣的,相比歐美日的明搶,大陸人的暗偷已是相當的溫和、非暴力,沒有造成死亡是文明很多了!

而大陸人心目中,弱小,包括窮,就是「恥」,所以在大陸人心中,香港的退步、窮酸,就是「恥」啊陰公!

今日教左你好多真理,請用心想想!

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-2-23 11:34 AM 發表

事實就係最好既反擊!所以你只能苦笑

得啦,我知你認為大陸人係奴隸丫嘛
對於你的智商,我只能再次苦笑!

中共絕對需要大量奴隸,才能發出巨大威力,與美國抗衡,美國就是因為沒有了奴隸,人人太自我中心,互扯下步伐慢了,

有時現實中,劣幣是可以驅逐良幣的!

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-2-23 03:18 AM 發表

你又重覆 copy 長期抄襲你錯誤無新意, 别人又重覆copy指出你錯誤! 你只能講廢話, 你自動收你自己皮!  
你反事實是無用的, 你引文人民網承認 "康乾盛世:中國GDP世界第一", 中國曾經世界第一, 現在不是, 即是承認現今中共中國比不上數百年前的中國. 都是你改邪歸正 => 反中.
你指1890年前曾經是世界第一, 而清朝已過去, 你指1895年後不 ...
Good boy,今次copy 左「長期抄襲」,好似小學生咁「每日一句」,長久下來你必有長進,他朝成材要請飲茶呀!
比人捉到你錯處係慘,不過日日死撐仲慘,見你全無反駁之力,日日睇個貼都令我開心,收你皮令我太自豪了!

我唔洗反駁,人民網己反駁左自己,證據自已睇返上面!

拿,等我教你應該點講才正確啦:

根據人民網資料,清朝曾經GDP世界第一(記住曾經),後來清朝GDP被美國追過,失去世界第一!

我咁講就非常清晰啦,話清朝攬晒第一是錯的,信既人錯晒,信下人民網啦好無!

到今日仲係答唔到,不停重覆廢話,快d答我問題,唔好再龜縮!

1. 光緒年代(1875-1908)是否屬於清朝,是或否? 唔好左右言他,答我啦!

2. 請問泰臣而家仲係世界拳擊冠軍嗎?是或否,答我啦 講甚麼泰臣天天睡眠時也是曾經冠軍,你up乜春?!

我洗乜反人民網,人民網話中國GDP被美國超過的確切時間,是中日簽訂《馬關條約》的1895年。岩晒!

你自已都識講,清朝: 公元 1644 年 -- 公元 1912 年。對啦,1895年屬於清朝,

你以為清GDP世界第一非常正確,點知就比我捉到最後17年係錯既,你估唔到呢,差呢少少就比我打臉!

人民網做證,你比自己搵到既人民網資料打死,死得眼閉啦!呢個故事教訓你,凡事要查清楚,唔好信錯「人」

再比你睇各國歷年GDP排名及预测,中國GDP追過美國指日可待,希望你唔好太短命,有生之年可以睇到美國慘況

https://youtu.be/afQkWkqCeXs

你睇到2030年有乜感想呢,很沮喪嗎,點解唔發表下!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-2-23 10:18 PM 發表

對於你的智商,我只能再次苦笑!

中共絕對需要大量奴隸,才能發出巨大威力,與美國抗衡,美國就是因為沒有了奴隸,人人太自我中心,互扯下步伐慢了,

有時現實中,劣幣是可以驅逐良幣的! ...
你認為大陸人係奴隸丫嘛!你既意見well received !我同意

既然 貴討論區不歡迎理性討論,鼓吹「愛國大於一切」,只要「親共愛國」言論,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-2-23 10:12 PM 發表

無错,創意研究太辛苦留給儍儍的美國人,偷用太爽了,太著數了,留給中國人吧!中國人太聰明,唔做儍仔!

今日想教你現實中,「恥」的價值觀!

當年歐美殖民地主義用槍火四周掠奪資源,歐美人並不覺「恥」,因為能掠奪代表自己能力強大,別人弱小。

當年日本侵華、強姦慰安婦,日本人並不覺「恥」,因為能侵略、強姦代表自己能力強大,別人弱小。

今天大陸人竊取科技,大 ...
你的確認為大陸人無創意只能靠偷丫嘛!well received!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小婆羅門 於 2019-2-23 10:09 PM 發表

所以我交俾版主處理。

你答個帖咁多助語詞,又笑死又搞錯又愛國人士又叫人個仔食毒奶粉又批評別人老羞成怒,全部同討論事件毫無關係,只係在論壇搞挑釁破壞。 ...
乜「笑死」,「搞錯」係助語詞?你識唔識中文架

「笑死」係形容詞形容我笑得好開心,「搞錯」係動詞,唔係助語呀

你都批評別人囂張在先喎,你批評別人就得呀

重有你重未解釋點解「愛國人士」會變成侮辱別人喎

嗱,我就講大陸奶粉啫,係你將大陸奶粉同毒奶等同咋!唔好屈我呀! 笑死

你自己都覺得大陸奶粉有毒啦,咁你重問#404果個問題?你依家有答案未呀?答問題啦

引用:
原帖由 小婆羅門 於 2019-2-23 10:02 PM 發表

@kglam98 所以我講你來來去去三幅被,只是找交抝。
大陸毒奶粉只是影響國人,而美國的氫化植物油是荼毒全球,影響巨大。你們的以偏概全的詭計,我今天就來踢爆。 ...
乜貴國人唔係人呀!貴國人就可以將bb害成永久傷殘?其實你都幾睇唔起貴國人

其實你有無俾「氫化植物油」毒到永久傷殘既例子

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-2-23 10:50 PM 發表

乜「笑」,「搞錯」係助語詞?你識唔識中文架

「笑」係名詞,「搞錯」係動詞,唔係助語呀

重有你重未解釋點解「愛國人士」會變成侮辱別人喎

嗱,我就講大陸奶粉 ...
批評會員本身已經係犯了版規啦。

我話你態度囂張一點也沒錯。我就舉報到投訴版。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。