• 瀏覽: 8,359
  • 回覆: 96
3星正垃圾,又貴又唔耐用。

引用:
原帖由 amypat 於 2018-4-11 05:15 PM 發表

我用棒子手機都好鬼怕,note3發燒,唔敢用,買note5,又一樣係咁,你估我唔驚炸死架。依家好咯,用華為mate9,全完無呢回事,用得好安心,又順。可惜機未壞,唔係就可以轉玩 p20 pro,試下三鏡頭既機。
每個人都有自己用法
我自己不用手機影相,影相強對我用途不大
反而長期壞充電線,現在改無線充電無壞線問題了

手機已小玩,不需要強,基本是用手機數據分享,接到平板上網或打機,這樣比較差電,基本上不需要帶尿袋

現在最想買n記8810,8910懷舊版
(N記無說會出,係我自己希望出)
不需要什麼功能,有數據分享已經夠玩

引用:
原帖由 dashhk 於 2018-4-11 11:32 AM 發表

不是幫三叔
我本身愛國人仕
但不喜歡班盲毛
不理實況,亂9來

三叔本身是做零件起家,連平果都是用他零件
國產機?手機有幾多%是國產

除了董用流水式壓迫員工,裝配手機,董什麼?
有本事做一技100%國 ...
所謂國產。只係裝嵌jet。
board level 技巧。學日本仔。台灣仔。
component level。抄百家之大長。
Factory oeration。又係抄日台系。
Design 味玩la 。全部有 reference design。幾百人ㄧ隊 原廠chip FAE 背後支持。
OS andriod 邊個架。
自主研發。只係打飛鷄既口號。

引用:
原帖由 maoleitau 於 2018-4-11 04:59 PM 發表

代裝app ? 笑死, 証明有人老作唔抺咀. 棒子電子產品售後服務真係垃圾, 日本好佢好多, 大陸其實都唔差, 電視機售後服務有版你睇. 一個國家綜合製造能力一定要睇軍工能力, 美國武器所用零件很多都唔係自己生 ...
零件分別不大?想必閣下連他表都唔識用。
國內頂級電子發燒友。專買洋垃圾整機翻泥拆零件用。
頂級工程c。唔止識設計。更必須精於電子物理。因為要知道每件零件既物理特性。

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-4-10 09:27 AM 發表
去問田北辰,G2000品牌俾大陸山寨告,罰咗千幾萬,大陸法院邊有公理。
傑清,咁你有冇問田北辰G2000有冇在大陸註冊商標呀…

引用:
原帖由 單吊ㄧ索男 於 2018-4-12 08:57 PM 發表

零件分別不大?想必閣下連他表都唔識用。
國內頂級電子發燒友。專買洋垃圾整機翻泥拆零件用。
頂級工程c。唔止識設計。更必須精於電子物理。因為要知道每件零件既物理特性。

最憎抄人,還要扮晒野,玩到你執就拍手掌

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]