註冊 登入

[政治討論] 天南地北

俄高调展示6款“超级武器” 英媒:发出令人不寒而栗的提醒

http://hqtime.huanqiu.com/share/article/a-XDI8S0397CBC7F2A902DEB

俄羅斯的態度就係話比西方知,黎啦黎啦黎制裁我啦。 未驚過呀。
睇下美國提供到幾多武器比你地歐洲同我鬥。 又會屈多你地幾多軍費先。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WILSON-QE999 於 2018-7-21 01:02 AM 發表

澳洲電視劇Secret city 第二季講中國點用間諜控制澳洲政府。魔鬼已經開始洗班袋鼠腦了。
澳洲白澳政策植入咗白種骨髓,根本佢哋好排外,唔明點解要忍氣吞聲在人屋簷下!移民?除非要逃生保命,否則我忍受唔到在人屋簷下嘅冷眼!

引用:
原帖由 hanE 於 2018-7-21 10:53 AM 發表

澳洲白澳政策植入咗白種骨髓,根本佢哋好排外,唔明點解要忍氣吞聲在人屋簷下!移民?除非要逃生保命,否則我忍受唔到在人屋簷下嘅冷眼!
在家千曰好,出外半天難。生在中國HK但沒國民的心,D近代青年是可其悲哀。在HK可用生馮亂世來形容 已經無話可說了

引用:
原帖由 理得你 於 2018-7-21 02:01 PM 發表

在家千曰好,出外半天難。生在中國HK但沒國民的心,D近代青年是可其悲哀。在HK可用生馮亂世來形容 已經無話可說了
改朝換代,難得到目前為止不流一滴血,未死過人,亂?皆因年青一代心盲腦殘,被別有用心嘅奴民利用發酵出嚟!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jasonlaw2003 於 2018-7-20 08:36 PM 發表

混戰中的和平,已掘起的中國。
>重整内部工、農、商制度。(防止經濟泡沫)
>穩定金融策略,讓人民幤在世界流通。(以中國一藍子貨物掛鈎人民幤,推動一带一路)
>取得重要原材料話語權。(確立國際空間,物資流量、工商業等同本體流通之命脈)
>普及教育,培養人材。(面向未來,民族認同)
>嚴打貪腐。(不能官商鈎结,因私利而影響整體) ...
中國在以上已經完成或有能力完成的,已發生6成以上,陳痛是會有,但不需要悲觀。
其實世界上75億能購買歐美高價商品的國家和人口在金字塔的中上層,不會超過10%,余下的90%人口,乃然是要生存下去的。
中國只要不亂,繼續做好自己的,軍方防守好所有生命線,這便算是赢了。
白人社會,美國、白人所圈養的國家和人物,不是蠢貨,咀炮加制裁再加陰謀論,但奈何中國現在不動如山。中國便是等侵略如火,消耗敵方,務求一戰定江山。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 理得你 於 2018-7-21 02:01 PM 發表

拎住個最新款「唉瘋」食自助餐、叫外賣呷雞粥「絕食」話自己「生於亂世,有種責任」

喱班食爺飯、著乸衣、拎政府 Grant & Loan 嘅友仔,令我諗起西班牙小說裡面嗰個幻想風車係惡龍, 妓女係貴婦, 幻想自己要拯救世界嘅精神自瀆佬 Don Quixote.

2百30幾版之後, 頁數排序似乎開始現偏差, 例如用「我的回覆」搜尋時, 返唔到正確嘅頁面. 建議 K 兄考選再開新題 .

熱門搜尋: 尿片 嬰兒食譜 奶粉 嬰兒用品

回覆 引用 TOP

引用:

對佢地黎講,上流吾到咪叫亂世囉。
成日想獨立又吾想流血就得啖笑啦。 又叫人衝,自己鬆

想請教各位兄台: 中國沽美債,中國就收回美元? 人仔跌,即是别人沽緊人仔,收回美元?                  
 如果係甘話,中國即是同時玩緊沽x and y? 

別人「恐懼」時我「貪婪」,別人「貪婪」時我「恐懼」。
別人「恐共」時我「親共」,別人「親美」時我「吊美」。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2018-7-21 04:25 PM 發表

拎住個最新款「唉瘋」食自助餐、叫外賣呷雞粥「絕食」話自己「生於亂世,有種責任」

喱班食爺飯、著乸衣、拎政府 Grant & Loan 嘅友仔,令我諗起西班牙小說裡面嗰個幻想風車係惡龍, 妓女係貴婦, 幻想自己要拯救世界嘅精神自瀆佬 Don Quixote. ...
老頭啊 老頭。居然在此論壇見到世外高人

人生總有高低, 失落時, 一句安慰說話, 足以改變一生

回覆 引用 TOP

最近比較忙,希望有時間入貨,當然係實物金銀。

人生總有高低, 失落時, 一句安慰說話, 足以改變一生

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 neverdear 於 2018-7-21 05:16 PM 發表

對佢地黎講,上流吾到咪叫亂世囉。
成日想獨立又吾想流血就得啖笑啦。 又叫人衝,自己鬆
嘥氣,其實就算真係俾佢哋獨立到咪又係得少數人上流到去統治階層,嘍囉始終都係嘍囉,砲灰永遠都係砲灰!

熱門搜尋: 植髮 髮尾油 永久脫毛 髮型 腋毛 頭髮護理

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。