• 瀏覽: 1,457
  • 回覆: 8
十年前唐文龍離開無綫,決心北上內地發展。今次回巢拍劇,唐文龍憑《溏心風暴3》出軌人夫鄭立安捱出頭,同人妻陳敏之演的黃以愛的不倫戀,連場激戰頓成劇集唯一焦點與睇頭,睇到觀眾火起,於網上齊聲討這對「狗男女」!
「鄭立安一角對我是好大挑戰,算係一個亦正亦邪的角色。因人物有婚外情富爭議性,一般演員都會迴避,但我覺得無所謂,因演戲不一定要常做忠角好人,亦正亦邪也是演戲,只要角色係有變壞的原因,所以我不做反派誰做反派呢?作為演員,有時做好人角色好悶,因為無嘢發生,所有嘢都係你去補救,無需要出錯,但做壞人或者反派,好多事件,令到你喺故事中出錯,咁先係生活,有真實感同埋有追看性。其實近兩三年,珍姐都有搵我拍劇,只因自己檔期不合而未成事,公司如有任何需要,我的大門是隨時開放,大家就唔好用回巢呢個字眼了。今次個角色爆出,只因現實真係有好多呢種人,背住太太受不住出面的引誘,好有真實感。」

新聞來源連結:
http://paper.wenweipo.com/2018/01/03/EN1801030002.htm

港奸無骨氣
賺中共人民幣禮崩樂壞

城邦電視劇不會出口

引用:
原帖由 三級警司 於 2018-1-23 08:16 AM 發表
城邦電視劇不會出口
衹剩下成班本土阿嬤在看, 比狗血的三立八點檔還要爛。

引用:
原帖由 三級警司 於 2018-1-23 08:16 AM 發表
城邦電視劇不會出口
香港山水集團電視部系個藝人訓練班

引用:
原帖由 拔蘿卜 於 2018-1-23 09:32 AM 發表

衹剩下成班本土阿嬤在看, 比狗血的三立八點檔還要爛。
香港本土老人系主力觀眾

依家有MY TV SUPER APP  隨時隨地都可以以看

引用:
原帖由 aizitou 於 2018-1-23 07:34 AM 發表
十年前唐文龍離開無綫,決心北上內地發展。今次回巢拍劇,唐文龍憑《溏心風暴3》出軌人夫鄭立安捱出頭,同人妻陳敏之演的黃以愛的不倫戀,連場激戰頓成劇集唯一焦點與睇頭,睇到觀眾火起,於網上齊聲討這對「狗 ...
賭爛城邦國無線師奶劇。

《溏心風暴3》裡面
既出軌人夫鄭立安
唐文龍的確演得好出色 ...

引用:
原帖由 拔蘿卜 於 2018-1-23 09:38 AM 發表
賭爛城邦國無線師奶劇。
投共藝人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]