• 瀏覽: 2,657
  • 回覆: 25
希望版主唔好del或鎖貼,

因為真係點解會有咁多人在香港討論,

香討容易有分身,因為無ISP限制,

還有就是大陸的生活在大陸的都可以黎,

搞到香港討論區變成主要不是香港人的,

所以加此限,

"有3粒星身份證加上主要生活在香港",

若果無3粒星身份加上根本就不是主要生活在香港,

移民了,番左大陸了,間中黎下香港探親戚朋友的,

根本不應對香港政策及生活發表大多意見,

因為根本不關你事,影響不到你!

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 10

1. 藍絲,香港本地人(有3粒星身份證加上主要生活在香港)
2. 藍絲,非香港本地人
3. 黃絲,香港本地人(有3粒星身份證加上主要生活在香港)
4. 黃絲,非香港本地人
關你屁事

咩定義先?

點為之黃?點為之藍?

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-9-7 04:27 PM 發表
希望版主唔好del或鎖貼,

因為真係點解會有咁多人在香港討論,

香討容易有分身,因為無ISP限制,

還有就是大陸的生活在大陸的都可以黎,

搞到香港討論區變成主要不是香港人的,

所以加此限,

"有3 ...
我是廣東韶關嘅,逛香討都有幾年了,哩幾年來我見到香港嘅變化就是,黃絲越來越弱智,例如閣下就是如此。香討有規定必須是香港人先可以上咩?哏點解你哋又去玩美國個FB呢?又會玩推特呢?

其實你哋黃絲要搞香港獨立沒問題,只要你哋唔怕死就得了,要獨立就起革命,去拋頭顱 洒熱血 ,大不了結果是坐穿牢底,橫尸街頭。

問題是黃屎有沒種,唔搞死剩把口。

要一言堂,不如返去乜登物登互相陶醉咪好咯!

香港冇民主, 就係因為有好多好似樓主咁既自私想法. 香港既民主運動, 隨時可以對中國大陸既管治構成威脅. 所以先需要維穏, 所以先會有咁多5毛上黎. 樓主不如用腦諗吓, 點解要用咁多維穏費, 唔通為咗周濟窮人咩.

引用:
原帖由 正字 於 2017-9-8 06:06 AM 發表
香港冇民主, 就係因為有好多好似樓主咁既自私想法. 香港既民主運動, 隨時可以對中國大陸既管治構成威脅. 所以先需要維穏, 所以先會有咁多5毛上黎. 樓主不如用腦諗吓, 點解要用咁多維穏費, 唔通為咗 ...
香港俾(民主)既大陰帝國統治百九年,都冇民主架啦。

引用:
原帖由 chan0318 於 2017-9-7 11:26 PM 發表
咩定義先?

點為之黃?點為之藍?
黃:扭曲人性,破壞秩序,反中反港。

藍:親中親政府,有部分幾野蠻,但還有人性。

我係腐屍

不過我鐘意女女著黑絲

所以咪叫你自己選擇囉,

知唔知咩叫賴中立?

我唔係藍絲,

不過是反黃,

咁咪即係藍,

你主力阻止反對一派發出聲音,

咪即係助長了另一面囉,

你話自己唔係,各打五十大板,藍無得救,黃又無得救,

咁邊個有得救?政治都是邪惡的?你討厭政治就不要來時政版了,

客觀上現在就只有這兩個選擇,

打壓一面就助長另一面,

第三條道路世界上沒甚麼國家可以做到,

因為有大一派近半的,另一半就需要團結才可抗衡,生成別一大派,

甚麼都不支持其實就是支持了固有掌權一派的,

因為行政權力及幾十萬人力物力都在當權派手上,

放棄抗衡就執政政府有豐富人力物力財力做任何事,

你唔係咁都唔明白?

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-9-8 09:27 AM 發表
所以咪叫你自己選擇囉,

知唔知咩叫賴中立?

我唔係藍絲,

不過是反黃,

咁咪即係藍,

你主力阻止反對一派發出聲音,

咪即係助長了另一面囉,

你話自己唔係,各打五十大板,藍無得救,黃又無得救 ...
你吾好扮中立,連林榮基呢種垃圾都撐。你覺得自己咩立場?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]