• 瀏覽: 4,117
  • 回覆: 71
引用:
原帖由 stkwok1985 於 2016-8-28 12:11 PM 發表

佢以為共產黨係紙老虎

人地個政權打出黎架

打日本, 國民黨, 越南, 印度, 美國

次次都硬仗
俾人打就有份
返China discuss la 你

引用:
原帖由 oven1010 於 2016-8-30 08:15 AM 發表

中國對內從來唔手軟。依家青政唔系要面對689咁簡單,而系面對整個中共把持噶龐大國家機器,如果青政唔系呃選票,就系準備同佢地死撚過(真死,唔系鳩叫同擲幾塊磚頭)。。請自行判斷青政噶意圖。
個人欣賞陳浩天論述……。

引用:
原帖由 oven1010 於 2016-8-30 08:15 AM 發表

中國對內從來唔手軟。依家青政唔系要面對689咁簡單,而系面對整個中共把持噶龐大國家機器,如果青政唔系呃選票,就系準備同佢地死撚過(真死,唔系鳩叫同擲幾塊磚頭)。。請自行判斷青政噶意圖。
好多人支持既係青政背後既本……前。不過青政/背後行為確實令人失望 囧

引用:
原帖由 oven1010 於 2016-8-27 06:43 PM 發表

香港根本就無獨立或自決噶可能性。拿外國和平獨立例子來幻想通過民意授權逼中共就範根本就係癡人說夢。因為中國2000多年封建極權文化系無辦法短時間內改變,大一統思想根深蒂固。當年孫中山搞革命,都需向有槍有 ...
蘇共倒台都冇人估到
中共宜家咁驚成日維穩,經濟一唔好就驚亡黨
入面真正發生緊咩事你我都唔會知

引用:
原帖由 象棋撲馬 於 2016-8-30 11:13 AM 發表
蘇共倒台都冇人估到
中共宜家咁驚成日維穩,經濟一唔好就驚亡黨
入面真正發生緊咩事你我都唔會知
咁中共幾時倒台吖?

引用:
原帖由 gypsymoon 於 2016-8-28 05:19 PM 發表
鏟平九龍一半土地種米喂飽香港人先啦。

班細路知唔知米系點樣黎呢?

佢地可能會答:知呀!咪亞媽係超級市場買番嚟囉!

游b粒Lin👌🏼 好可能係淺粉紅㗎!

引用:
原帖由 oven1010 於 2016-8-28 04:33 PM 發表

以史為鏡,可以知興替。
E家係咪無歷史科?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]