• 瀏覽: 922
  • 回覆: 8
反對派由2008年到2016年間,對建制的攻擊日趨嚴厲,毫不憐憫。由以前反政府、反中共,到近年反大陸、撐本土,到最近明言撐港獨、反中國。

相反,建制陣營只有抵擋,抱着萬事以和為貴的精神。結果,反對派不單不領情、不單不知恩圖報,還咄咄逼人。

建制派請不要再對反對派婦人之仁了!

反對派一向都係得一招
未選就指投共,輸咗就屈種票

引用:
原帖由 武德鼎 於 2016-7-19 02:36 PM 發表
反對派一向都係得一招
未選就指投共,輸咗就屈種票

如果反對派得票比率上升--
   --她們可能會這樣解讀:證明很多市民開始"割醒",反對中共、反對特首、支持雙普選。

如果反對派得票比率下降--
   --她們可能會這樣解讀:每天150"蝗"殖民,加上疑似種票和疑似蛇齋餅粽,才會輸。

如果反對派得票比率不變--
   --她們可能會這樣解讀:證明社會撕裂越來越嚴重,應該反對特首、支持雙普選才能走出困局。

反對派點攻擊都冇用,唔係咩叫鐵票。

https://scontent-hkg3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p480x480/13690864_1731762613729522_7380386276596903574_n.jpg?oh=65360300cf6ae9f1921ac5b0b8e95c94&oe=582ABF11身為學生何來有錢買名錶,怪不得說不夠資金參選,原來資金用來買名錶!
]原帖由 beacon2222 於 2016-7-19 01:30 PM 發表
反對派由2008年到2016年間,對建制的攻擊日趨嚴厲,毫不憐憫。由以前反政府、反中共,到近年反大陸、撐本土,到最近明言撐港獨、反中國。

相反,建制陣營只有抵擋,抱着萬事以和為貴的精神。結果,反對派不單不領 ... [/quote]

呢個政府同建制三番四次搞港大,ICAC,醫改令大陸醫生更易走在香港叫被動

引用:
原帖由 faulenzen 於 2016-7-20 05:54 PM 發表
呢個政府同建制三番四次搞港大,ICAC,醫改令大陸醫生更易走在香港叫被動
唔好睇咁多毒果啦,係港大三番四次搞市民搞校董,排名跌、捐款跌、學聯分裂、學生罷課唔返學、教授佔中唔教書、政府先委任個強勢校委主席。
你邊個搞港大,你自己諗清楚啦!

引用:
原帖由 Demetrius 於 2016-7-21 11:37 PM 發表

唔好睇咁多毒果啦,係港大三番四次搞市民搞校董,排名跌、捐款跌、學聯分裂、學生罷課唔返學、教授佔中唔教書、政府先委任個強勢校委主席。
你邊個搞港大,你自己諗清楚啦!
1949年前的學生運動就是愛國
1949年後就係反國家
啦 毛主席講架:「革命是暴動,是一個階級推翻另一個階級的暴烈的行動。」

引用:
原帖由 beacon2222 於 2016-7-19 01:30 PM 發表

相反,建制陣營只有抵擋,抱着萬事以和為貴的精神。結果,反對派不單不領 ...
師兄所言甚是,請建制派聯手反擊反對派,並揭露更多反對派的黑材料,鞏固奪取所有立法會議席的機會。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]