• 瀏覽: 1,814
  • 回覆: 19
引用:
原帖由 煙夫佬 於 2016-4-5 11:07 AM 發表

我覺得唔係, 係掉轉
綠營比藍營更需要大陸幫忙

你搵下國民黨黨產問題......cap 左台灣 d 錢將佢地 黨有化
d 黨產響世界好多地方都有, 單係呢 d 固定資產都夠班大佬玩
馬英九呢8年佢地更加係加速 cap 水 洗 ...
但台灣跟大陸此消彼長得最快的時間卻是陳水扁時代
而至今吃相最差的都是陳水扁 - 一個軍購、一個國務機要 - 這還沒有計他在造空台灣股市所賺的

藍營抽了多少水, 我還找不到什麼資料, 師兄如有還勞煩分享一下

台獨不符美利益,她要求不統不獨,維持現狀。
樓主有無常識?

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2016-4-5 11:45 AM 發表

但台灣跟大陸此消彼長得最快的時間卻是陳水扁時代
而至今吃相最差的都是陳水扁 - 一個軍購、一個國務機要 - 這還沒有計他在造空台灣股市所賺的

藍營抽了多少水, 我還找不到什麼資料, 師兄如有還勞煩分享一下
都是委員長留下來的問題

google 超多, 有時間可慢慢睇
https://www.google.com.hk/search?q=國民黨黨產&gws_rd=cr,ssl&ei=20UDV-D2IoTK0ASus5P4BQ

呢個相信 係 綠營做 ge, 不過都有參考性
主要睇頭3項, 國民黨的確係擁有呢 d n 個子公司同組織
http://kmt.exposed/

------------------------------------
綠營同香港反對派一樣, 邊識執政
加上07年開始就金融海嘯 係大陸冇野

大陸走得快, 我地停左, 就此消彼長
但講快, 呢幾年先最快......因為歐洲都開始倒向中國
-------------------------------
藍營其實吃相更差,
係阿扁唔識玩姐

加上最後仲得罪岩里政男, d 料好多都係岩里派放出黎
由頭到尾都係 岩里政男推佢上台, 得罪背後大佬死多兩錢重

引用:
原帖由 煙夫佬 於 2016-4-5 01:03 PM 發表

都是委員長留下來的問題

google 超多, 有時間可慢慢睇
https://www.google.com.hk/search?q=國民黨黨產&gws_rd=cr,ssl&ei=20UDV-D2IoTK0ASus5P4BQ

呢個相信 係 綠營做 ...
如此看來, 兩黨的確不相伯仲
只不過, 能讓老共對台灣下經濟殺手的, 我想還是民進黨略勝一籌
換上是國民黨多當8年, 老共反而會不忍心了

這個角度看, 民進黨的功還是較大的

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2016-4-5 02:16 PM 發表

如此看來, 兩黨的確不相伯仲
只不過, 能讓老共對台灣下經濟殺手的, 我想還是民進黨略勝一籌
換上是國民黨多當8年, 老共反而會不忍心了

這個角度看, 民進黨的功還是較大的
綠營班大佬中過一次招......今次會識做
果時未衰過, 敢玩野
依家知果時會衰成點, 肯唔肯衰多次?? 我睇未必

何況 依家綠營班大佬 對大陸 ge 依賴 比 8年前更犀利
-------------------------------------------------
阿扁算黨內元老, 美麗島事件一齊受過靶, 同聲同氣得多

空心菜響元老眼中咪又係o靚妹一個
一選完冇耐 ja, 已經有聲音要遷都台南都講得出
無非都係元老們 向 空心菜叫價
喂, 你好分返 d jetso 黎, 唔係有夠你受

上有班元老
下又有班小英青年軍爭上位
空心菜 最需要係一筆大錢 settle 晒咁多路人馬
岩里都就快瓜, 爭龍頭棍都有排爭......空心菜又要一大筆錢去爭話事人
有咩錢 拿完之後冇手尾 又贏到掌聲?? 就係 kmt d 黨產

先唔好計 中美台關係
單係內患 空心菜都有排佢攪

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]