• 瀏覽: 1,476
  • 回覆: 13
同樣係狂印銀紙,而美國......

So waz' the relation with military?

引用:
原帖由 655556 於 2010-6-11 01:52 PM 發表
同樣係狂印銀紙,而美國......
分別係美國會同時不斷擴大自己既軍力...兩個做法差好遠

關軍事咩事????

睇落去似陰司紙多D

引用:
原帖由 Alan2010 於 2010-6-11 03:52 PM 發表
睇落去似陰司紙多D
陰司紙仲值$過佢

引用:
原帖由 8-林柏特 於 2010-6-11 03:47 PM 發表
關軍事咩事????
通常大量印銀紙都係因為戰爭,又或者戰後,
非洲係咁,三四十年代大陸係咁,日本戰後又係咁,越南都係......

死老美有d唔同,佢印果d唔係印黎自己人使,
佢印黎要人借晒佢,又玩起低息,而佢都無諗過短期要還......
佢依家市面流通最高仲係100,鬼叫佢拳頭大過你個頭吖。

still good photo,thank you

引用:
原帖由 膠仔成 於 2010-6-11 04:12 PM 發表

通常大量印銀紙都係因為戰爭,又或者戰後,
非洲係咁,三四十年代大陸係咁,日本戰後又係咁,越南都係......

死老美有d唔同,佢印果d唔係印黎自己人使,
佢印黎要人借晒佢,又玩起低息,而佢都無諗過短期要 ...
咁同時...美國每年都要付出鉅額利息比外國持債者喔.....
美國國債中有2萬幾億美元屬於他國持有......正係比息都係一筆龐大數字

引用:
原帖由 mancw01 於 2010-6-11 06:03 PM 發表

咁同時...美國每年都要付出鉅額利息比外國持債者喔.....
美國國債中有2萬幾億美元屬於他國持有......正係比息都係一筆龐大數字
無錢都可以問人借到錢,利息果d算係乜錢吖,要還息咪又問人借囉,
奧巴馬成日都話唔可以越借越大,但事實上佢仲係咁借,
但到今日為止都真係無乜邊個敢逼佢還錢。

你又番黎嗱.......唉......

回正題,鬼叫國際貨幣係美元.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]