• 瀏覽: 4,502
  • 回覆: 41
+3
昨日俄中首腦會談剛剛結束,烏克蘭出動美國無人機大規模轟炸克里米亞,造成平民死亡。挑撥俄中關係,升級戰爭意圖明顯。​

引用:
原帖由 Sun021212 於 2023-3-21 13:40 發表

昨日俄中首腦會談剛剛結束,烏克蘭出動中國 雲輪無人機大規模轟炸克里米亞,造成平民死亡。挑撥俄中關係,升級戰爭意圖明顯。​影片
吓!烏克蘭上年已經不斷攻擊克里米亞喇,條克赤大橋好彩未斷晒咋,啲軍事基地又不斷被攻擊,唔係扮無事啊?係掉核彈,上年就應該掉咗喇!
平民死亡?俄羅斯不斷鳩射導彈打擊烏克蘭民用設施,有啲打得又唔準,都唔知打咗幾多去民宅,死咗大量烏克蘭平民百姓!

所以習大大根本無理由喺呢個時候去見一個犯下戰爭罪嘅通緝犯!簽咩協議都唔一定要親身去莫斯科!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2023-3-21 13:57 發表

吓!烏克蘭上年已經不斷攻擊克里米亞喇,條克赤大橋好彩未斷晒咋,啲軍事基地又不斷被攻擊,唔係扮無事啊?係掉核彈,上年就應該掉咗喇!
平民死亡?俄羅斯不斷鳩射導彈打擊烏克蘭民用設施,有啲打得又唔準,都唔知打咗幾多去民宅,死咗大量烏克蘭平民百姓!

所以習大大根本無理由喺呢個時候去見一個犯下戰爭罪嘅通緝犯!簽咩協議都唔一定要親身去莫斯科!
點解又係你

美國北約,為左利益,資源能源發動左幾多戰爭

我唔歧視一班被西方洗腦,無民族思想,無血性的人。但我討厭一班被西方洗腦無生命活躍的牲口,總要站在高位上進行道德綁架。

事實:1776年至二戰個幾場戰爭我唔計,只係計呢場

在美國2001年以反恐之名打響的阿富汗戰爭中,除了拜登宣布的美軍傷亡數據,還有3萬多名平民被美軍打死、炸死或因美軍帶來的戰亂而死亡,受傷人數超過6萬,另有約1100萬人淪為難民。

美國布朗大學沃森研究所“戰爭代價”項目數據顯示,“後9·11時代”美國所發動戰爭造成的軍民死亡總數高達92.9萬人;至少3800萬民眾流離失所,而且這只是“非常保守的估計”,實際數量可能介於4900萬至6000萬之間。

聯合國秘書長古特雷斯8月31日警告,阿富汗正面臨一場人道主義災難,如今有1800萬阿富汗人,即該國總人口的近一半要靠人道主義援助度日。

在美軍2003年發動的伊拉克戰爭中,超過4000名美軍士兵死亡,而伊拉克平民死亡人數據估計為20萬至25萬人,其中美軍直接致死超過1.6萬人,約250萬人淪為難民。

美國一直自詡為“山巔之城”,支持“天賦人權”,肩負“天賦使命”,時常打著“人道主義干涉”的旗號對外動武。自1776年7月4日宣布獨立以來,在240多年的歷史中,美國沒有參與戰爭的時間不足20年。據不完全統計,從1945年第二次世界大戰結束到2001年,世界上153個地區發生了248次武裝衝突,其中美國發起的就有201場,約佔81%。美國發動的多數侵略戰爭都是單邊主義行動,甚至還遭致其盟友的反對。

總結:完全是殺人機器,240場武裝衝突,美國發動了201場。。所以不要再進行道德綁架了。
溫馨提示:天滅美國,早晚會來。盡早抽身,平安是福。

烏軍利用民用設施作掩護,平民作人盾,已經是人所共知,世界上除ISIS外,很少軍隊用這種防守戰術,真為烏克蘭人民之福。

引用:
原帖由 Sun021212 於 2023-3-21 14:09 發表

點解又係你

我唔歧視一班被西方洗腦,無民族思想,無血性的人。但我討厭一班被西方洗腦無生命活躍的牲口,總要站在高位上進行道德綁架。

在美國2001年以反恐之名打響的阿富汗戰爭中,除了拜登宣布的美軍傷亡數據,還有3萬多名平民被美軍打死、炸死或因美軍帶來的戰亂而死亡,受傷人數超過6萬,另有約11 ...
講起1776。。。
佢哋成日話海參崴,但又唔講吓獨立戰爭,
根本北美13洲,係美、法列強打鳩英國搶翻嚟~

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2023-3-21 15:35 發表

講起1776。。。
佢哋成日話海參崴,但又唔講吓獨立戰爭,
根本北美13洲,係美、法列強打鳩英國搶翻嚟~

海參威,江澤民一早賣左國啦。收條毛呢。江胡溫李=賣國賊

引用:
原帖由 Sun021212 於 2023-3-21 14:09 發表

點解又係你

在美國2001年以反恐之名打響的阿富汗戰爭中,除了拜登宣布的美軍傷亡數據,還有3萬多名平民被美軍打死、炸死或因美軍帶來的戰亂而死亡,受傷人數超過6萬,另有約11 ...
點解唔可以係我?你開得個Post就預咗人覆,不理支持或反對!

上面班人又離題 (包括你),講唔夠兩句就轉移視線,離題萬丈!我都唔歧視你被洗腦,不過你出口傷人,就欠缺口德!

你話攻擊克里米亞就核平英國,我咪話上年烏克蘭已經攻擊克里米亞,但又唔見俄羅斯核平英國?

仲有烏克蘭何需動用中國無人機,北約大把軍援,相反俄羅斯就比人斷正使用中國無人機進行攻擊烏克蘭!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2023-3-21 16:03 發表

點解唔可以係我?你開得個Post就預咗人覆,不理支持或反對!

上面班人又離題 (包括你),講唔夠兩句就轉移視線,離題萬丈!我都唔歧視你被洗腦,不過你出口傷人,就欠缺口德!

你話攻擊克里米亞就核平英國,我咪話上年烏克蘭已經攻擊克里米亞,但又唔見俄羅斯核平英國?

仲有烏克蘭何需動用中國無人機,北約大把軍援,相反俄羅斯就比人斷正使用中國無人機進行攻擊烏克蘭!
俄羅斯岩岩公布左出黎。不是中國無人機,是美國無人機呢個新聞有誤導成份

最新:
照片顯示,21日凌晨試圖襲擊俄羅斯克里米亞北部佔科伊市一所中等技術學校的無人機槳葉上赫然寫著:美國。這家公司的倉庫位於新澤西州和加利福尼亞州。

美俄隨時直接交手啦。同埋亞爾斯準備向倫敦開炮。

引用:
原帖由 Sun021212 於 2023-3-21 15:43 發表

海參威,江澤民一早賣左國啦。收條毛呢。江胡溫李=賣國賊
無計啊,都被賣咗囉~

世界又唔係末日。。。
此一時彼一時,昨日中國有求於俄羅斯,今日俄羅斯有求於中國,
未來嘅嘢好難講嘅~

引用:
原帖由 Sun021212 於 2023-3-21 16:07 發表

俄羅斯岩岩公布左出黎。不是中國無人機,是美國無人機呢個新聞有誤導成份

最新:
照片顯示,21日凌晨試圖襲擊俄羅斯克里米亞北部佔科伊市一所中等技術學校的無人機槳葉上赫然寫著:美國。這家公司的倉庫位於新澤西州和加利福尼亞州。

美俄隨時直接交手啦。同埋亞爾斯準備向倫敦開炮。
一日北約冇直接派兵參與戰爭,俄羅斯一日未宣戰,核戰係唔會發生的!

呢度班人日日講核戰,根本呢啲已經係極端民族主義洗腦下,納粹主義思想嘅苗頭!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2023-3-21 16:45 發表

一日北約冇直接派兵參與戰爭,俄羅斯一日未宣戰,核戰係唔會發生的!

呢度班人日日講核戰,根本呢啲已經係極端民族主義洗腦下,納粹主義思想嘅苗頭!
北約已經直接派兵參加。只係換上烏軍制服

俄羅斯呢幾日都係主要打英,美,德藉的烏克蘭士兵

引用:
原帖由 Sun021212 於 2023-3-21 16:59 發表

北約已經直接派兵參加。只係換上烏軍制服

俄羅斯呢幾日都係主要打英,美,德藉的烏克蘭士兵
你搞錯晒,北約無直接派兵,佢哋係自願軍,死咗無國旗冚!北約現階段只供應武器!

唔似2014年,俄軍越境烏克蘭頓巴斯,換上親俄武裝分子服裝,偷襲、圍攻烏軍!

俄羅斯今時今日,有車臣直接派兵,有瓦格納僱傭兵協助俄軍攻打烏克蘭!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2023-3-21 13:57 發表

普京 為反納粹烏雞正義而戰.
以一敵拾. 加油!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2023-3-21 17:19 發表

你搞錯晒,北約無直接派兵,佢哋係自願軍,死咗無國旗冚!北約現階段只供應武器!

唔似2014年,俄軍越境烏克蘭頓巴斯,換上親俄武裝分子服裝,偷襲、圍攻烏軍!

俄羅斯今時今日,有車臣直接派兵,有瓦格納僱傭兵協助俄軍攻打烏克蘭!
唔知點贊你好。頭腦簡單四肢發達。咁樣做人幾快樂

引用:
原帖由 陳主任 於 2023-3-21 17:26 發表

普京 為反納粹烏雞正義而戰.
以一敵拾. 加油!
吓!呢位種族滅絕戰爭罪犯通緝犯,佢就係納粹主義,佢自殺就可以!

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]