• 瀏覽: 67,229
  • 回覆: 461
  • 追帖: 1
+8
打完人再鍚返就當冇事?梗係唔得啦,一於追究到底,賠償心理損失

道歉要打開心口露兩點係常識,   完全唔覺得你有誠意

引用:
原帖由 gtastegirl 於 2023-2-6 03:32 PM 發表

女生發文講左一路反映反對上映,亦拒絕簽上映前既同意書,唔係突然跳出來。
而係溝通無果之下,學校、發行商、導演團隊無視女生既反對上映,女生先被迫公開事件。
而學校、發行商、導演團隊口中對女生所講既無法停止上映,就是不攻自破呀,現在是說停就停啊,那之前為什麼不能先暫停上映,把女生所有片斷剪走才上映?
現在第三個女生也出來說,說導演團隊說其他所有人都同意上畫公影,她才首肯簽署同意書的,明明己經 ...
但阿佘又配合宣傳,好嘢

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2023-2-9 11:41 發表

但阿佘又配合宣傳,好嘢
1450 要人格謀殺條女我冇意見 

咁大導演又點解突然想到要加簽野用法律解決問題???  (阿佘配合宣傳wor) 
人地唔簽就唔講法律自己上

引用:
原帖由 vvoy 於 2023-2-6 04:36 PM 發表

搞笑...
私影與公開播放
是一樣嗎 ?
咁以後使唔使所有受訪者, 都要受訪前簽左授權先比出街?

咁方東昇尋人記都唔使拍啦, 廿年前接受你訪問唔代表而家畀你播呀

引用:
原帖由 48429876 於 2023-2-6 05:19 PM 發表

如果最初有簽協議,咪告反條女咯!!

之前周冠威 囉時代曱命首歌拍片播又係比啊曱由強告窩!但個個曱由吊果個時代曱命。。
呢單嘢已經做壞先嚟, 以後新聞採訪者,要播片前記得要問人簽署授權書添, 費事一陣播咗比你告

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2023-2-6 05:38 PM 發表

我就完全唔同意佢嘅講法,喺校內播同喺戲院播就係兩回事。道理好簡單,校內播甚至只係有限度特別場合播,同公開播放,接觸面係完全唔同。如果只係同英華有關嘅校內播放,對今日佢哋嘅朋友圈係無必影響,要知道讀完中學之後甚至大學之後,同出咗嚟面對社會嘅朋友圈已經大不相同。如果部片係講佢哋正面嘅嘢,相信點公開播放都唔會有問題,相反,如果裡面係有負面嘅嘢,當事人當年未必會認知到會影響到將來嘅朋友圈的。
要知道 ...
邊度播根本都冇咩分別,呢個世界有叫做流出影片

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-2-7 12:54 PM 發表

接受唔到柒呀  

張婉婷昨在電台節目中說,在片中主角就讀中五、六時,向她們提出有發行電影可能性,故她把留下來拍攝的學生,理解她們會接受電影發行。她承認,知曉阿聆只接受電影包場或在電影節放映,以及她強烈不希望公映的意願,但過去優先場的觀衆對電影及角色反應正面,均覺得片中6位女主角勇敢、可愛,故認為公映不會有負面影響。

她又說,阿聆的家人出席其後的放映活動,其父說女兒心情已平 ...
即係有簽第一份啦, 即係曾經知道係咩事啦

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2023-2-9 12:03 發表

即係有簽第一份啦, 即係曾經知道係咩事啦
咁第1份肯定唔係公映lor 
唔係大導演使能上前急簽第2份

傻能, 你主人訪問都話開頭話記錄片, 唔公開

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-2-7 01:03 PM 發表

大導演又真係底吊 

至於李慧詩驚悉自己「被上映」而不滿,張導亦打算向她道歉,指當日是經單車隊的榮譽董事長負責安排採訪,並有清晰交代訪問片段會剪入紀錄片,但李可能不知情。
遭指罵:食人血饅頭
只要單車總會冇反對就得,李慧詩簽咗畀單車總會,逼單車總會認頭就得,你唔認頭就out經費

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2023-2-9 12:06 發表

只要單車總會冇反對就得,李慧詩簽咗畀單車總會,逼單車總會認頭就得,你唔認頭就out經費
李慧詩都嘈wor

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-2-9 12:07 PM 發表

李慧詩都嘈wor
冇得嘈, 你簽咗畀單車總會, 你所有嘢係有單車總會決定

如果唔係咩叫做經理人合約

單車總會有隸屬於政府, 所以運動員實際就係政府企下員工,告唔告由政府話事,唔係你一個人決定

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-2-9 12:05 PM 發表

喺學校咪公開囉,仲攞埋獎添,噉而家係咪要告學校啊, 告咗未啊?

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-2-9 12:05 PM 發表

呢單野最好笑就係,嗰嗰條女,唔想俾人知道係細個時嘅黑材料, 所以唔想公映, 而家搞到咁大鑊, 全世界都知你黑材料, 即係玩死自己

仲大鑊過公唔公映問題

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2023-2-9 12:15 發表

呢單野最好笑就係,嗰嗰條女,唔想俾人知道係細個時嘅黑材料, 所以唔想公映, 而家搞到咁大鑊, 全世界都知你黑材料, 即係玩死自己

仲大鑊過公唔公映問題
咁有黑歷史, 唔想公開都正常架 
事實條女冇簽  
冠A哥d閃咔受歡迎.......佢唔派都冇計架

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]