• 瀏覽: 32,003
  • 回覆: 169
  • 追帖: 2
+3
引用:
原帖由 CK.STEVEN 於 2023-2-8 06:43 發表

記得有幾個被告轉咗做控方證人
之前有幾個無告到 好似有逃緊生

老毛話人贊成的我反對嘛... 

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2023-2-8 06:32 發表

偷拍片段可否呈堂?
家下咪呈左堂 lor  
d曱甴不樓狗架啦......偷拍黎自保/威脅etc 正常la

引用:
原帖由 1q2w3e4r5t 於 2023-2-7 23:45 發表

一開場無幾耐就爆段勁片出離...開場幾OK、幾吸引、有玄疑感同詭秘感。
一開始只有一個人做二五仔,然後劇情急轉直下,增至4個。
另劇情更加撲朔迷離,緊張刺激,睇到我心跳加速。
更加難估到邊個係真兇,好正!
未見有武打場面,有D意外。
好期待之後劇情既發展。
想要多D戲劇化既神展開。
太平淡會無心情睇。
真係編都編唔出既情節,世事就係充滿驚喜

有無講是誰人提供這片段。
真為要挑戰這個人的誠信。
辯護律師一定話這條片有問題。

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2023-2-7 15:45 發表

即係有心人一早留定證據做無間道
Plan B 係衰左可以用黎篤灰自保
你死好話佢死,咩係黃人特質?損人利己,呃鳩你!

可能貪玩拍片啫,點知可以自保

引用:
原帖由 hundredhundred 於 2023-2-7 18:15 發表

條友會係邊個  ?
應係戴妖自己跣班犯民,唔係咁容易俾你地估到邊個係二五仔咩?

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2023-2-8 06:32 發表

偷拍片段可否呈堂?
庭上播放都已經係代表法庭接納。條片唔係警方偷拍 ,係由偷拍者提供,所以警方取得呢條片係合法途徑。

引用:
原帖由 年輕的紅葉 於 2023-2-8 07:34 發表

有無講是誰人提供這片段。
真為要挑戰這個人的誠信。
辯護律師一定話這條片有問題。
黑記成能日講, 要保護消息來源 wor

引用:
原帖由 33Chris 於 2023-2-8 07:46 發表

庭上播放都已經係代表法庭接納。條片唔係警方偷拍 ,係由偷拍者提供,所以警方取得呢條片係合法途徑。
d曱甴不能樓雙標架啦 
HKU開閉門會, d 19學生偷拍又唔能見講犯法/唔合法

引用:
原帖由 PPWS 於 2023-2-8 05:14 發表

我都覺得有D伏, 可能無罪釋放
律政司好多時將啲大案外判俾街外律師做檢控,國安法用港式審訊,只要審訊過程錯一個字就已經將成單案過程出問題需要撤銷檢控。而且律師界全部都係蛇鼠一窩,搵緊機會放生

有睇毒舌大狀的話,黃敏德點同班檢控發功就知

引用:
原帖由 CK.STEVEN 於 2023-2-8 03:49 發表

如果港台電視部將此案公審作直播,一定高收視。同埋之後23條立法需要,等多人認同支持。
23條係港式審訊,最後咪俾法官放人
點解唔將國安法加辣?
國安法都可以玩野,更何況23條
試下依家用23條審,根本過不到陪審團嗰關

引用:
原帖由 老屈 於 2023-2-7 19:22 發表

這種不是循正常途徑獲得的證據都可以呈上來當證據,現在真的無法無天成這樣。
正唔正常由你呢個唔正常嘅人去判斷...
叻仔,手足上庭都唔係扮弱智,係真弱智
上庭前已經會確認呢啲証據,你估電視劇咁無端端拎份野出黎當係咩....

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2023-2-8 07:55 發表

律政司好多時將啲大案外判俾街外律師做檢控,國安法用港式審訊,只要審訊過程錯一個字就已經將成單案過程出問題需要撤銷檢控。而且律師界全部都係蛇鼠一窩,搵緊機會放生

有睇毒舌大狀的話,黃敏德點同班檢控發功就知
法外情嗰陣已經係咁, 根本法律界自己人維威謂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]