• 瀏覽: 34,808
  • 回覆: 242
+14
中國財政部: 好好彩,連個天都幫中國人民,嗰個國家周身債,10個桶6個蓋,仲想嚟......

好唔客氣咁踢爆

引用:
原帖由 ifung5 於 2023-2-4 13:28 發表
好唔客氣咁踢爆
煮到埋黎緊係食左先啦~~~

引用:
原帖由 victorkc 於 2023-2-4 12:20 發表
在北京,外交部被問及美國國務卿布林肯推遲訪華。發言人指,中美雙方沒有宣布過甚麼訪問,美方發布有關消息,是美方自己的事情,中方予以尊重。 發言人重申,保持各層級接觸溝通是中美兩國元首峇里島會晤的重要共識。兩國外交團隊職責之一就是妥善管控雙邊關係,尤其是冷靜、穩妥處理一些意外情況。 另外,外交部再提及有...

上個星期美國新聞仲話布林肯今次可以見到習近平,係國務卿訪中最高規格,但從頭到尾得美國自己講囉。其實美國國務卿出訪中國咁大件事,點會出發前兩日都仲未公佈細節同行情,美國見中國完全唔理佢,咪要借用個氣象氣球黎幫自己搵下台階囉。

不請自來嘅垃圾

引用:
原帖由 剎華 於 2023-2-4 12:51 發表

成單野最弔詭既就係老美做麥唔一早擊落左佢?又話入侵領土又麥?仲可以容忍度?佢真係借隻氣象球黎下台咁簡單?而家有損國體喎,兩件事邊樣重要?唔訪華重要定有失國體重要?我智慧唔高,真係諗唔明囉~~
老尾可能用呢個氣球做借口, 話係間諜氣球, 又可能內臧大殺傷力武器, 所以唔敢撃落. 之後同大陸講數, 老屈或出兵同大陸開片. (洗衣粉都可以係大殺傷力武器, 可放係ㄧ個氣球?? 𥚃面可能有氫氣. 可能會爆炸)

布冧連利是都梪唔到

引用:
原帖由 剎華 於 2023-2-4 12:26 發表
而家搞成咁,訪唔訪華已經唔係我關注重點,我想知隻氣象球會點處理多一D。入面好多數據哦~~定已經傳送晒番去比中國?不得而知?
重點都係布無得訪華,汽球小事嚟!之前老美做嘅所有談判籌碼一次無晒,仲比全世界睇到老美恨見中國領導,今次老美無面到爆!🤭

引用:
原帖由 hk_mask 於 2023-2-4 13:34 發表

重點都係布無得訪華,汽球小事嚟!之前老美做嘅所有談判籌碼一次無晒,仲比全世界睇到老美恨見中國領導,今次老美無面到爆!🤭
咁老美的確好無面了,一向惡慣,以為要黎就黎,要走就走咁,點知.......

引用:
原帖由 victorkc 於 2023-2-4 12:20 發表
在北京,外交部被問及美國國務卿布林肯推遲訪華。發言人指,中美雙方沒有宣布過甚麼訪問,美方發布有關消息,是美方自己的事情,中方予以尊重。 發言人重申,保持各層級接觸溝通是中美兩國元首峇里島會晤的重要共識。兩國外交團隊職責之一就是妥善管控雙邊關係,尤其是冷靜、穩妥處理一些意外情況。 另外,外交部再提及有...

DLLm死老尾又賊咸捉賊亞爺今次適度回應死老尾勿卡石高調竄台灣侵犯中國主權

老尾單方面官宣訪華,可見邊個係主邊個係客。好心老尾攪掂內部姿態不一,反華個陣咁激好似精神分裂點有得傾?

引用:
原帖由 green2016 於 2023-2-4 12:44 發表
布林肯自吹自擂,今次俾中國篤爆,佢應該喺白宮自宮啦  😀
佢個樣成個公公咁,
啱㗎啦。

繼續拋美債,要跪就返去跪玻璃啦!

引用:
原帖由 落漠大灰狼 於 2023-2-4 13:33 發表

老尾可能用呢個氣球做借口, 話係間諜氣球, 又可能內臧大殺傷力武器, 所以唔敢撃落. 之後同大陸講數, 老屈或出兵同大陸開片. (洗衣粉都可以係大殺傷力武器, 可放係ㄧ個氣球?? 𥚃面可能有氫氣. 可能會爆炸)
第二個帖有「龜仙人」師兄貼文了,話擊落氣球係高難度野黎,D飛彈戰機既設計並唔係拎黎咁用咁話喎,所以老美國內都有聲音話要擊落,但老美左顧右看,留到而家。

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2023-2-4 12:47 發表
嘩!塊面真係打到手指印都睇到!🤣

阿爺真係愈來愈識玩!
上次阿爺當面鬧,今次隔山打臉,呢件布冧真係國務卿之最.... 醜,哈哈

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]