• 瀏覽: 48,304
  • 回覆: 315
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 你老板JohnWong 於 2023-2-3 07:54 發表
咁大個人,咩叫偷,都要揾人解釋咩,高層真係 浪得虛名
做L到行政經理仲要玩咩為之偷呢啲嘢,唉!!!!  你成log冇比錢都仲有可能信你唔記得 ............  

我同個仔細細個已經咁樣教,比人捉到唔好再駁,唔係都當係,冇心都一律當有心,呢啲大概係家教問題,父母遷就佢太多 ..

唔理你 du 機定比現金,只要係冇比錢又過左收費點,bingo

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2023-2-3 06:34 發表
正一垃圾黑醫護,偷就偷啦,仲要學我老友 Eddie 咁俾人 BIN 到 C 眼出血都要搬龍門當自己嬴咗。  
宜家香港真係周街都係呢啲以為自己好X高尚嘅 Eddie 膠人。  

...
吊柒佢吖!明明系偷竊咁撚様都可以狡辯?!

引用:
原帖由 搬籠門 於 2023-2-3 09:13 發表
本身有$又有學問又服務社會幾十年假法人一定判守行為結案普通刁民就留案底加坐牢15日
香港從來冇公義,法律面前,窮人含L

佢老味臭閪,香港01有冇對過啲字㗎?乜嘢叫做”就喺唔知先問佢”?係字寫咗喺,唔識字學人做傳媒,正一把撚

哦~

你老闆
有冇做過已經唔重要
依家玩文字遊戲,玩點係罅到走甩
有錢請到好律師幾重要呢
真係法律面前,窮人含X 

無就無,有就有,點會明明無又話自己貪心呢?

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-2-3 07:45 發表
咁冇比錢就走係咪事實??? 
法庭唔係講事實既地方

引用:
原帖由 晚間灰壽包 於 2023-2-3 09:44 AM 發表
佢老味臭閪,香港01有冇對過啲字㗎?乜嘢叫做”就喺唔知先問佢”?係字寫咗喺,唔識字學人做傳媒,正一把撚
依家鬥快放上網
差唔多字錯都算
好多直程打錯晒另一字都照出街,依家D傳媒已經以前網媒咁嘅質素

引用:
原帖由 三碌木 於 2023-2-3 09:21 發表
 所以請律師幾重要。明明攞左人啲貨無俾錢,重可以討論有心定無心是否都係偷。明明係我偷,但你講錯野,所以我無錯。法律喎,呸!
所以律師好陰質,有錢就得,是非黑白全部顛倒

引用:
正一垃圾黑醫護,偷就偷啦,仲要學我老友 Eddie 咁俾人 BIN 到 C 眼出血都要搬龍門當自己嬴咗。  
宜家香港真係周街都係呢啲以為自己好X高尚嘅 Eddie 膠人。  

...
醫管局=曱甴竇,上樑不正下樑歪 !

法律就係比有錢人玩。犯左錯都可以由曲講返直。10樣野冇嘟,都叫unintention. 現在鋤落案程序,推翻口供。好難令人唔聯想好多醫療事故,係有問題,但偏偏解釋為意外。

總之一句到尾係無辜嘅,咁啱聽嗎?

引用:

...
仆街黑甴醫護.

引用:
原帖由 siuhung 於 2023-2-3 09:31 發表
呢單嘢點解好似審咗好耐咁嘅?堂費、律師費都應該會好溶下!
不過被影到無掃就放入袋,就真係冇得淆囉!
小罪本來上庭認罪就走得 被告有錢請律師, 上多幾次庭 犯法呀, 法院一日未定罪 仲可以袋人工

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]