• 瀏覽: 61,655
  • 回覆: 450
  • 追帖: 3
+14
係人都驚黑暴甲由啦!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2023-1-30 15:49 發表
英媒1月29日指,在英國的香港人就英政府提交的公共秩序法案致函英國內政大臣柏斐文(Suella Braverman),呼籲她重新考慮這項法案當中的具爭議措施

畜牲必須死在認為有自由空氣的地方, 否則會世世代代都死不眼敝.  

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2023-1-30 16:22 發表

盧旺達
唔知點解有預感呢班要會被英國強制徵兵去烏克蘭或者將來對俄羅斯打仗

引用:
英媒1月29日指,在英國的香港人就英政府提交的公共秩序法案致函英國內政大臣柏斐文(Suella Braverman),呼籲她重新考慮這項法案當中的具爭議措施

千萬不要回來

引用:

居然冇先諮詢佢地民意~  帶過去D家當又可以攞出來用了   要求撤回.....   缺一不可~

引用:

有聞煮豉油就死都抵啦,千其咪L返嚟

咪即係英國區嘅國安法囉,傻仔,你真係以為自由係無價架?

睇嚟香港大部份市民都吾希望依班BNOer 回港!

引用:

咪諗返嚟呀!有少少錢就過去進貢,冇錢就死番嚟?

引用:
原帖由 palive 於 2023-1-30 16:06 發表
唔理黃藍,總之回流嘅一律患癌抑鬱遍全家,死完全家死襯家。
唔岩數,親戚朋友唔關事,佢地全家找數好了

做得英國人就要效忠,可惜嘅係英國本土人士有歧視傳統,當殖民地者係次一等人種,歧視中的自由好可貴,請珍惜呀。

有咩問題?
班垃圾畜牲一向都係自己地方就阿之阿左,人地地方就乜7都接受架啦,去做倉務都做得開心

引用:
原帖由 PKdickson 於 2023-1-30 17:10 發表
我哋只要符合目的地移民條件,鍾意嚟英國固然可以,鍾意去加拿大、澳洲亦得,純屬個人決定。

就算最後發覺度度都唔係好鍾意,返香港亦係個人決定,豈容傍人說三道四?
睇唔過眼嘅,我建議佢哋拉大隊去政府總部抗議,要求修改基本法。不過小心犯法,記得要申請不反對通知書喎。我哋英國就唔同,集會係唔使申請。

基本法第三十一條
香港居民有在香港特別行政區境內遷徙的自由,有移居其他國家和地區的自由。香港居民有旅行和出入境的自由。有效旅行證件的持有人,除非受到法律制止,可自由離開香港特別行政區,無需特別批准

引用:
原帖由 PKdickson 於 2023-1-30 17:10 發表
講清楚啲,係全港市民都唔想班乞兒返黎

在英港人?唔係英國人咩,做乜拉住個中國香港個名呀
做得英國人就支持英政府,老死在英國。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]