• 瀏覽: 24,638
  • 回覆: 226
  • 追帖: 1
+8
美國駐港澳總領事梅儒瑞(Gregory May)昨日(25日)出席一個線上論壇時,首度開腔回應人大上月就《香港國安法》釋法。他稱,釋法擴大香港行政當局

又玩指鹿為馬?
佢肯定啲人走係因為釋法,唔係新冠疫情?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/860638/美領事稱釋法損司法獨立-內地營商風險在港出現-1-5萬美人撤離

乜原來香港有萬幾個CIA😓😓😓

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-1-26 13:30 發表
美國駐港澳總領事梅儒瑞(Gregory May)昨日(25日)出席一個線上論壇時,首度開腔回應人大上月就《香港國安法》釋法。他稱,釋法擴大香港行政當局

又係呢個演員

會否佢上任恐嚇走晒d尾人?

內地營商大風險就吸唔到咁多投資啦 
耶倫傾咩春姐 

原來安排左1.5萬美間諜

萬幾老尾特工撒離,香冮可得安寧

走既唔少係公司派嚟香港既海外顧員同家屬。
講真,新冠疫情影響全球經濟,幾乎全球國家都少左呢類 expats 㗎啦。又拉上釋法又拉上肥佬黎,乜都佢講晒,信佢一成都傻B

joking 

咁撚危險, 點解唔叫美資撤退?
或者唔俾佢哋來港丫嘛
😡

因為好多來華營商嘅美國人或多或少都有參與間諜活動,所以而家驚到標尿

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2023-1-26 13:44 發表
萬幾老尾特工撒離,香冮可得安寧
老尾CIA特工

KO咗咁多CIA

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-1-26 13:30 發表

講咁多係冇用,200萬加一你收留咗幾多先?

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-1-26 13:42 發表
內地營商大風險就吸唔到咁多投資啦 
耶倫傾咩春姐 
明顯放流料嚇走其他國家投資,等美國投資賺多啲

正正常常營商有甚麼風險呢,如果不是走私漏稅,我真係睇唔到有乜問題,反而在老美營商風險仲大,一話制裁你就即死

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]